TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi’nin (SAİK) Kütahyalı Başkanı Hüseyin Kasap, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) tarafından düzenlenen, 11.Meslek Komitesi genişletilmiş bilgilendirme toplantısında, sigorta acenteleri ile bir araya geldi.

 TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi (SAİK) Başkanı Hüseyin Kasap’ın katılımı ve sunumuyla KUTSO sosyal tesisinde düzenlenen kahvaltılı toplantıya, TOBB Sigorta Acenteleri Sektör Meclisi Başkanı Remzi Çalışkan, TOBB Sigorta Acenteleri Sektör Meclisi Başkan Vekili ve KUTSO Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Ali Kongu, TOBB Sigorta Acenteleri Sektör Meclisi Yd. Üyesi Sıtkı Öztürk, Afyonkarahisar Sigorta Acenteleri Derneği (AFSAD) Başkanı Bekir Özerdem, Uşak Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı Emin Şimşek, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Müdürü Doç.Dr.Ceren Giderler, DPÜ Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Doç.Dr.Nilüfer Dalkılıç, KUTSO 11.Meslek Komitesi Başkanı İsmet Çatık ve meslek komitesi üyeleri, Afyonkarahisar, Bursa, Eskişehir, Kütahya, Uşak illerinde faaliyet gösteren sigorta acenteleri katıldı.

Sektöre ilişkin bilgi paylaşılan ve karşılıklı istişare yapılan toplantıda, TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi (SAİK) Başkanı Hüseyin Kasap, 2017 yılında gerçekleştirilen çalışmalar, trafik sigortası vb. gibi öne çıkan hususlar, Türkiye’deki sigorta acentelerinin, geçen dört yıldaki faaliyetlerine dair istatistikler hakkında bilgi verdi. Kasap, ülke genelindeki ve Kütahya’daki sigorta acentelerinin sayısı, istihdam sayıları ve çalışma istatistiklerine ilişkin verileri de paylaşarak, katılımcıların sorularını cevaplandırdı.

Toplantıda ayrıca, sigorta sektörüne ilişkin düzenlemeler, mevzuatlar hakkında karşılıklı görüş alışverişi yapılarak, sektördeki sorunlar ve çözüm önerileri müzakere edildi.

 

Haber: KUTSO Basın