Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) üyelerinden, 40 yılı aşkın süredir il ve ülke ekonomisine katkı sağlayanlara, KUTSO sosyal tesisinde düzenlenen törenle, teşekkür belgesi takdim edildi.

Törene, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Kütahya Milletvekilleri M.Şükrü Nazlı, Prof.Dr. Vural Kavuncu ile Ahmet Tan, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Bülent Tatkan, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Baro Başkanı Av.Ahmet Atam, İl Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, İl Defterdarı Ömer Faruk Önel, KUTSO Meclis Başkanı İsmet Özotraç, KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, KUTSO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri, bazı daire müdürleri, basın mensupları ve davetli üyeler katıldı.

KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral: “Her marifet, iltifata tabidir”

KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, açılış konuşmasında, tüm üyelere ekonomiye katkılarından dolayı teşekkür ederek şunları söyledi: “Her marifet, iltifata tabidir. Üyelerimizin, ne fedakârlıklarla çalıştıklarını, buralara geldiklerini çok iyi biliyoruz. Kütahya’da vergi ödeme konusunda bir problem yok. Kütahya, vergi tahsilatında Türkiye’de 32. sırada. Bu son derece önemli bir orandır. Bu başarıyı gerçekleştirenler, hem buradaki üyelerimiz, hem de bu kıdeme ulaşmamış olan üyelerimizdir. İş dünyasının içerisinde var olmak; ama daha önemlisi devamlılığı sağlamak, son derece zordur. Geçtiğimiz günlerde Ekonomi Bakanlığı’nın temsilcilerini konuk ettik, Kütahya’da böyle bir ekonomik hareket olacağını beklemediklerini söylediler. Demek ki biz, olması gereken seviyede kendimizi tanıtamamışız. İnşallah bundan sonra çok daha iyi gelişmeler olacak.”

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu: “İş dünyası, devletin yükünü alıyor”

İş dünyasının, devletin yükünü azalttığını belirten Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ise Kütahya’daki başarılı sonuçların, birlik ve beraberliğin getirisi olduğunu söyledi ve sözlerine şöyle devam etti: “Ticaret yapmak, ülke ekonomisine katkı vermek açısından çok önemli. Zaman zaman iş yeri açılışlarına gidiyoruz, bir Belediye Başkanı olarak bundan gurur duyduğumu her daim dile getiriyorum. Aynı zamanda ilimizdeki organize sanayi bölgeleriyle ilgili de gayet güzel gelişmeler var. Bu çalışmalar, Kütahya’daki bir araya gelişin, birlik ve beraberliğin en büyük göstergesidir. Ticaret yapanlar, kendi sermayesini, kendi bilgi birikimlerini ortaya koyuyor ve riske giriyorlar. Aynı zamanda istihdam sağlıyor ve vergi ödüyorlar. Devletin yükünü alan bir durum söz konusu, bundan dolayı iş dünyasını kutluyorum”.

Kütahya  Milletvekili Prof.Dr.Vural Kavuncu: “Üretmeli ve Ürettiklerimizden Kazanç Sağlamalıyız”

Kütahya Milletvekilleri adına konuşan AK Parti Kütahya Milletvekili Prof.Dr.Vural Kavuncu, 40 yılın bir kahramanlık hikayesi olduğunu söyleyerek şöyle konuştu: “Güçlü bir Türkiye için, üretmeliyiz. Ülke olarak gelişeceksek, güçlü bir ülke olmak istiyorsak, çocuklarımıza daha refah bir ülke bırakacaksak, üretmemiz, iç dinamiklerimizi harekete geçirmemiz gerekiyor. Üreteceğiz ve ülkemiz için kazanç sağlayacağız. Böylece başarıya ulaşabiliriz. Bu müstesna topluluğu da, başarılarından dolayı kutluyoruz.”

Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir: “Kurumları Kıymetli Kılan, Kültürleri ve Gelenekleridir”

Son olarak katılımcılara hitap eden, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, kültür ve geleneklerin kurumları kıymetli kılan hususlar olduğunu, üretim ve istihdam sağlayanlara, Kütahya’nın vefa borcu olduğunu belirterek, sözlerine şöyle devam etti: “1926 yılında kurulmuş olan Kütahya Ticaret ve Sanayi Odamız, o günden bugüne yaptığı hizmetlerde, üyeleriyle, idari kadrolarıyla, başkanlarıyla, yönetimiyle ve meclisiyle, büyük bir kültür oluşturmuştur. Bunun kıymetini bilmek lazım. O gelenek ve kültürü oluşturan üyelere de, teşekkür belgesiyle vefa borcunu yerine getiriyorlar. Kurumları kıymetli kılan kültürleri ve gelenekleri, şahısları kıymetli kılan da kadirşinaslıklarıdır. Kadir bilir olmak kişiyi değerli kılar. Burada ikisini bir arada yaşıyoruz. Kurumlarımız, oluşturdukları gelenekleriyle ve kültürleriyle kıymetli, kurumun idarecileri de kadirşinaslıklarla buna ikinci bir kıymet katıp, üyelerini bu konuda destekliyorlar. İllerin kıymetini, yaşanabilir özelliklerini hep birlikte değerlendirdiğimizde, ilin emniyet ve asayişinden tutun, eğitim ve sağlık ortamına, ildeki istihdam ortamına kadar, birbirilerini olumlu etkileyen birçok hususu bir arada saymak mümkün. Bizler, ilin üst yöneticileri olarak, zincirin tüm halkalarının her birini sağlam tutarak, bir huzur iklimi içerisinde, daha iyi eğitim ve sağlık imkânlarına sahip, yatırımlar açısından daha cazip, ticareti ve sanayisi de daha gelişmiş bir Kütahya olması için, elimizden gelen gayreti, birlik ve beraberlik içerisinde göstermeye çalışıyoruz. Bizler, ilimize kıymet katan herkese vefa borçluyuz. Bunun başında da üretim ve istihdam sağlayan, katma değer oluşturan ticaret yapanlar ve sanayicilerimiz geliyor. Bugün onlara verilecek belge, bu salondaki herkesi mutlu edecektir. Bu başarı imrenilecek bir başarıdır”.

Konuşmaların ardından, il ve ülke ekonomisine, 40 yılı aşkın süredir katkı sağlayan KUTSO üyelerine, protokol üyeleri tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi.

 

Haber: KUTSO Basın

 

KÜTAHYA TİCARET VE SANAYİ ODASI (KUTSO) 40 YIL VE ÜZERİ KAYITLI ÜYELER (05/03/2018)
S. No Unvan Yıl
1 T.C.ZİRAAT BANKASI KÜTAHYA ŞUBESİ 70
2 S.S.KÜTAHYA PANCAR EKİCİLERİ KOOPERATİFİ 66
3 TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş.KÜTAHYA ŞUBESİ 65
4 ŞEKERBANK T.A.Ş.KÜTAHYA ŞUBESİ 64
5 S.S.KÜTAHYA ESNAF VE SANATKARLAR KREDİ VE KEFALET KOOPERATİFİ 61
6 TEVFİK KURUGÜLLÜ 61
7 TÜRKİYE HALK BANKASI A.Ş. KÜTAHYA ŞUBESİ 61
8 EKSPRES GAZETESİ VE MADENCİLİK LTD.ŞTİ. 61
9 GÜROK TURİZM VE MADENCİLİK ANONİM ŞİRKETİ 60
10 BEKİR KARAAYTAÇ 60
11 ERBAYLAR OTO TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ 60
12 YILDIZ GIDA VE İHTİYAÇ MADDELERİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 59
13 İBRAHİM ETHEM İNAN – İNAN TİCARET 58
14 MUSTAFA KEMAL KOL 58
15 İŞLER UN FABRİKASI A.Ş. 58
16 KÜTAHYA YONCALI DÜBECİK KAPLICALARI İŞLETMESİ A.Ş. 57
17 MUSTAFA UÇAR 57
18 SARRAF – BAHATTİN GÜNAYDIN 57
19 İTİMAT KOLLEKTİF ŞİRKETİ CEMİL-CAHİT BÜKÜLMEZ 56
20 MEHMET KARAR 56
21 ÖZKAN TİCARET KOLLEKTİF ŞTİ.-ERGUN ÖZATAĞ VE ORTAKLARI 54
22 KÜTAHYA PORSELEN SANAYİ A.Ş. 53
23 ETEM OCAKOĞLU 53
24 EVLİYA ÇELEBİ ÇİNİ-AHMET ASALI 53
25 T.VAKIFLAR BANKASI A.O.KÜTAHYA ŞUBESİ 52
26 AKBANK T.A.Ş.KÜTAHYA ŞUBESİ 51
27 ALTINKAYA UN FABRİKASI KOLLEKTİF ŞİRKETİ-AHMET ALTINKAYA VE ORTAĞI 51
28 KÜTAHYA DİZEL OTOMOTİV VE OTO YEDEK PARÇA İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ 49
29 S.S.KÜTAHYA KAMYONCULAR NAKLİYE KOOPERATİFİ 48
30 YUSUF DÖNMEZ 46
31 HATİPOĞLU GÜNEŞ KİREMİT VE TUĞLA SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ 45
32 HERİŞ SERAMİK VE TURİZM SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ 45
33 BACACILAR İNŞAAT VE İNŞAAT MALZEMELERİ OTOMOTİV PETROL TEKSTİL TARIM ÜRÜNLERİ GIDA TAŞIMACILIK TURİZM SANAYİ TİCARET A.Ş. 44
34 DOMANİÇLER PETROL TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 44
35 DURMAZ OTOBÜS İŞLETMESİ -CENGİZ DURMAZ 43
36 ÇETİNBAŞ HALI VE MOBİLYA İNŞAAT MÜHENDİSLİK SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ 43
37 KÜBAŞ KÜTAHYA BAKKALLAR TÜKETİM MADDELERİ TİC.VE SAN.A.Ş. 42
38 ERDOĞMUŞLAR MAKİNA SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ 42
39 TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİ KÜTAHYA BÖLGE BİRLİĞİ 42
40 S.S.KÜTAHYA PORSELEN SİGORTALILARI TÜKETİM KOOPERATİFİ 42
41 YILMAZLAR İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 42
42 ABACILAR KOLL.ŞTİ.HASAN TAHSİN ABACI OĞ.NADİR VE KASIM ABACI 42
43 S.S.ALTINTAŞ ESNAF VE SANATKARLAR KREDİ VE KEFALET KOOPERATİFİ 42
44 T.C.ZİRAAT BANKASI ASLANAPA ŞUBESİ 42
45 NİMET ÇİNİ PAZARI-KAMURAN DUMLU 41
46 GÖNEN İNŞAAT SANAYİİ VE OTELCİLİK ANONİM ŞİRKETİ 41
47 ERSEN MİMARLIK – ERSEN FİKRET ERGUZ 41
48 SAĞLAM KUNDURA – AHMET SAĞLAM 41
49 MAYAŞ MOTORLU ARAÇLAR VE YAPI MALZEMELERİ SANAYİİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 41
50 DELEN İNŞAAT MALZEMELERİ VE TAAHHÜT TİCARET SANAYİ A.Ş. 40
51 BAŞTAŞ OTOMOTİV SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 40
52 NEHİR HALI VE MOBİLYA MAĞAZASI-BEKİR ARSLAN 40
53 KÜTAHYA BAŞTAŞ BETON PARKE – BORDÜR İNŞAAT NAKLİYAT MADENCİLİK TEMİZLİK SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ 40