Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde yürütülen TOBB Oda Borsa Akreditasyon Sistemi çerçevesinde, 13. Dönem’de akredite olan 18 oda/borsa ve 2 şube ile belge yenileme denetimleri tamamlanan 96 oda/borsaya, akreditasyon sertifikaları, TOBB Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle verildi.

​Tören, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun açılış konuşmaları ile başladı.

Açılış konuşmalarının ardından, oda/borsaların akreditasyon sertifikaları takdim edildi.

Törene, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Meclis Başkanı İsmet Özotraç, KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri, Meslek Komitesi Başkanları, TOBB Kütahya KGK İcra Komitesi Başkanı, personel, Kütahya basın mensuplarından oluşan 65 kişilik heyet katıldı.

KUTSO heyeti, A (Mükemmel) seviye Akredite Oda sertifikasını, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’ndan aldı. Oldukça kalabalık bir heyetle belgesini almaya çıkan KUTSO heyeti, salondaki diğer katılımcılar tarafından alkışlandı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından, oda ve borsaların iş dünyası nezdindeki saygınlığının artırılması, TOBB çatısı altındaki oda ve borsalarda sunulan hizmet türlerinin genişletilmesi ve hizmet kalitesinin yükseltilmesi, oda ve borsaların “beş yıldızlı” hale gelmesi amacıyla geliştirilen TOBB Oda/Borsa Akreditasyon Sistemi, KUTSO’da 2008 yılında uygulanmaya başlandı. Akredite Oda statüsünün 2008 yılında kazanılmasının ardından, her yıl sürekli iyileştirme ve geliştirme çalışmaları artarak sürdürüldü. Bu çalışmaların tetkik edildiği denetim neticesinde, KUTSO A Seviye Akredite Oda statüsüne yükselip bunu belgesiyle tescilleyerek,  ülkemizdeki sayılı odalar arasında yerini aldı.

 

Haber: KUTSO Basın