5174 Sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu ve Organ Seçimleri Hakkındaki Yönetmelik Uyarınca, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Organ Seçimleri, yargı gözetiminde gerçekleştirildi.

Bu kapsamda, meslek komiteleri ile meclis üyeleri asil ve yedek seçimi yapıldı. Yasal sürecin ardından, Yönetim Kurulu Başkan ve Üyeleri, TOBB Genel Kurul Delegeleri, Disiplin Kurulu Üyeleri seçimleri, yargı gözetiminde gerçekleştirildi. Ayrıca, Meclis Başkanı ve Yardımcıları, Meclis Kâtip Üyeleri, Meslek Komitesi Başkanları ve Yardımcıları seçildi.

14 meslek grubunu temsilen, 84 asil, 84 yedek meslek komitesi üyesi bulunan KUTSO’da, 35 Meclis Üyesi, 9 Yönetim Kurulu Üyesi, 14 Meslek Komitesi Başkanı yeni dönemde seçilmiş oldu.

Meclis Başkanı Nafi Güral, Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç seçilirken, Meclis Başkanlık Divanında, Meclis Başkan Yardımcısı Ahmet Bağırgan, Meclis Divan üyeleri Çağlayan Payze ve Melih Aslan oldu.

Yönetim Kurulu Üyeliklerine ise Ahmet Y.Yazaroğlu, Fatih Alkış, Hasan Öncel, Mustafa Aktaş, M.Selman Hatipoğlu, Salih Çetiner, Şule İri, Tolga Eskioğlu seçildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Kurul Delegeliğine, Nafi Güral, Ahmet Bağırgan, Salih Çetiner, Tolga Eskioğlu, Semra Tozaraydın, Mustafa Kızıklıoğlu, KUTSO Disiplin Kurulu Üyeliklerine, Mustafa Kıratlı, İsmet Çatık, İsmail Atilay, Ömer Ayvaz, Mehmet Akdemir, Mustafa Hüsnü Haydaroğlu seçildi.

Seçimlere ilişkin yasal sürecin tamamlanmasıyla, yeni seçilen KUTSO organ üyeleri görevlerine başlamış olacak.

Haber: KUTSO Basın