Sanayi Sicil Belgesine Sahip Firmalara Yıllık İşletme Cetveli Duyurusu

İl Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğünden, odamıza gönderilen yazıda;

Bilindiği üzere 6948 Sayılı Sanayi Sicili Kanunu’nun 5. Maddesi gereğince Sanayi Sicil Belgesi sahibi işletmelerin her yıl 1 Ocak-30 Nisan tarihleri arasında bir önceki yıla ait (Yıllık Ciro Bilgisi, Kapasite Kullanım Oran Bilgisi, Çalışan Sayısı, Tüketilen Enerji, Üretim Şekli, Üretim Bilgisi ve Atık Madde Bilgilerini) yıllık işletme cetvellerini eksiksiz doldurarak Bakanlık web sayfası Sanayi Sicil Bilgi Sistemi üzerinden elektronik ortamda doldurarak vermeleri gerekmektedir.

Bugüne kadar yıllık işletme cetvellerinin zamanında verilmesi ve kuruluşunuz üyesi sanayicilerimizin cezai işleme maruz kalmamaları için azami özen gösterilmiş, son başvuru tarihinden önce yıllık işletme cetvellerinin girişleri başarı ile sağlanmıştır.

Sanayicilerimizin 1046.00 TL’lik idari para cezasına muhatap olmamaları için 2017 yılına ait bilgileri içeren yıllık işletme cetvellerinin en geç 30 Nisan 2018 gün sonuna kadar verilmesi gerekmektedir.