Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 74. Genel Kurulu, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Kütahya ve ilçeleri oda borsa heyetlerinin katıldığı Genel Kurula, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Meclis Başkanı Nafi Güral, Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç, Meclis Başkan Vekili Ahmet Bağırgan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Salih Çetiner, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Tolga Eskioğlu, Meclis Üyeleri Semra Tozaraydın ve Mustafa Kızıklıoğlu katıldı.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun başkanlığında TOBB Genel Kurul Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu, Konseyler, oda, borsa başkanları ve delegeler Anıtkabir’i ziyaret ederek Ata’nın huzurunda saygı duruşunda bulundular.​

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB 74.Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, iş dünyası olarak kendilerine güvendiklerini belirterek, “Hedeflerimiz büyük. Türkiye sadece bölgesinin değil, dünyanın ekonomik devi olacak” dedi.​

Başarıya ulaştıracak esas gücün birlik ve beraberlikten geçtiğini bildiren TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Bu süreçte 4 ana meseleye odaklandık. İlk olarak Oda ve Borsalarımızın gücünü ve kapasitesini artırdık. Odaklandığımız ikinci konu, özel sektörümüzün yurtdışındaki lobisiydi. Eskiden kapısından dahi giremediğimiz küresel iş örgütlerinin tamamında artık söz sahibi olduk. Özel sektörümüzün çıkarlarını tüm dünyada savunan bir camia haline geldik. Üçüncü önceliğimiz, ülke meselelerinde inisiyatif almak oldu. Dördüncü olarak, Türkiye’nin zenginleşmesi için fikir ürettik, proje ürettik” şeklinde konuştu.

TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun yeniden başkan seçildiği TOBB Genel Kurulu sonrasında TOBB kurul ve komisyonları oluşturuldu. KUTSO Meclis Başkanı Nafi Güral TOBB Genel İdare Kurulunda, KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç, TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Üyeliğinde, KUTSO Meclis Üyesi Semra Tozaraydın ise TOBB Basın Komisyonu üyeliğinde görevlendirildi.

 

Haber: KUTSO Basın