KÜTAHYA DENETİMLİ SERBESTLİK MÜDÜRÜNDEN KUTSO’YA ZİYARET  

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) seçimlerinin ardından başlayan nezaket ziyaretleri devam ediyor.

 

Kütahya Denetimli Serbestlik Müdürü Nuray Han, KUTSO Yönetim Kurulunu ziyaret ederek, iyi dileklerini paylaştı.

 

KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç ile KUTSO Yönetim Kurulu Üyelerinin hazır bulunduğu ziyarette, KUTSO’nun seçim sonrasında oluşan organları, görev dağılımı, kurumsal yapısı, yürüttüğü çalışma ve faaliyetler hakkında bilgi paylaşıldı.

 

Denetimli Serbestlik İl Müdürü Nuray Han, KUTSO yönetimine hayırlı olsun dileklerini ileterek, işbirliği taleplerini ifade etti. Müdürlüğün görevleri ve çalışmaları hakkında bilgi paylaşan Han, denetimli serbestlik tedbirlerine tabi kişilerin, eğitim ve rehabilitasyon çalışmaları ile topluma kazandırılması yönünde faaliyetler yürütüldüğünü belirtti. Denetimli serbestlik tedbirleri altındaki kişilerin, meslek edindirilmesi ve işe yerleştirilmesi konularında, iş dünyasının desteğine ihtiyaç duyulduğunu belirterek, bu hususlarda KUTSO yöneticilerinden destek talebini dile getirdi.

 

KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç da, talep edilen hususlarla ilgili olarak, denetimli serbestlik tedbirlerine tabi kişilerin işletmelerde çalıştırılması durumunda, işverene teşvik verilmesinin yararlı olabileceğinden bahisle, bu konudaki yasal düzenleme talebinin, KUTSO tarafından ilgili makamlara iletilebileceğini belirtti. Ayrıca, bu kişiler arasında, mesleği olanların mesleklerinin tespit edilmesi ve KUTSO üyesi işletmelerdeki ihtiyaç bulunan alanlarda eşleştirilmesi önerisinde bulundu. Meslek sahibi olmak isteyenlerin de, hangi alanlarda talebinin olduğunun tespit edilmesi yönünde, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından çalışma yapılmasını, bu çalışmanın sonucuna göre, ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapılabileceğini ifade etti.

 

Başkan Özotraç’ın, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etmesi ve karşılıklı iyi dileklerin sunulmasıyla ziyaret sona erdi.

 

 

 

 

Haber: KUTSO Basın