KUTSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI BLOOMBERG TV’YE KONUK OLDU

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç, Bloomberg HT televizyonunda canlı olarak yayınlanan İş Dünyası programına konuk oldu.

Hande Berktan’ın sunumuyla yayınlanan ve iş dünyası temsilcilerinin, sektörel ve ekonomik analizleriyle yer aldığı programda konuk edilen KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç, kendisine yöneltilen soruları cevaplandırarak, Kütahya’nın ticaret ve sanayisine ilişkin bilgileri paylaştı.

Özotraç, sanayi üretimi, ihracat oranları gibi verileri paylaşarak, KUTSO tarafından öncülük edilen çalışmalara ilişkin bilgi verdi. Altıntaş Zafer Organize Sanayi Bölgesinin, Kütahya merkezde üçüncü OSB olarak kurulduğundan bahisle, otomotiv ve otomotiv yan sanayi, savunma sanayi alanlarında yatırımcıların tercihi olacağını belirtti. İldeki erkler ve paydaşlar ile birlikte, KUTSO’nun da katkı sağladığı çalışmalar ile serbest bölge kuruluşuna ilişkin sürecin devam ettiğini, Kütahya ve bölgesindeki yatırımlara, üretim ve istihdama önemli katkılar sağlayacağını ifade etti. Üretimin ve ihracatın artırılması açısından, eğitimin ve üniversite sanayi işbirliğinin önemli olduğunu vurguladı. Bu kapsamda, KUTSO’nun, Dumlupınar Üniversitesi ile etkin işbirliğinin yanı sıra, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ)  Kütahya Yüksek Teknoloji Fakültesi ve Teknoloji Meslek Yüksek Okulunun Kütahya’ya kazandırılması yönünde çalışmalara devam ettiğini sözlerine ekledi.

Ayrıca, Kütahya’nın coğrafi konum avantajlarının, yatırımcılar için cazibe merkezi haline gelmesinde büyük rol oynadığını belirtti.  İş dünyasının, katma değeri yüksek üretimlere yönelmesinin, eğitime önem vererek, bu stratejilerin eğitimle desteklenmesinin, önümüzdeki dönemlerde iktisadi gelişme ve kalkınmaya yarar sağlayacağını söyledi.

Kur dalgalanmaları, faiz oranları ve enflasyonun sanayiye etkilerini de değerlendiren Özotraç, iş dünyasının güven ve istikrar istediğini, yeni dönemde bunun sağlanacağına inandığını belirtti.

Haber: KUTSO Basın