Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Teknoloji Transfer Ofisi (ETTOM) yetkilileri, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Yönetim Kurulunu ziyaret etti.

ESOGÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Ahmet Çabuk ve beraberindeki heyetin ziyaretinde, KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç ile Yönetim Kurulu Üyeleri, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş. (DPÜ TTO) Müdürü Prof.Dr.Mehmet Tevfik Bayer ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş. (DPÜ TTO) Müdür Yardımcısı Dr.Öğretim Üyesi Ayhan Gün, TOBB Kütahya Oda Borsa Akademik Danışmanı Dr.Öğretim Üyesi İçlem Er hazır bulundu.

Ziyarette, Prof.Dr. Ahmet Çabuk, yürüttükleri çalışmalar ve planlanan faaliyetlere ilişkin bilgi paylaştı. KUTSO ve DPÜ ile kurumsal işbirlikleri yapmayı arzu ettiklerini dile getirdi.

İşbirliği yapılabilecek hususların istişare edildiği ziyarette, üniversite sanayi işbirliği çalışmaları kapsamında, işletmelere katkı sağlayacak faaliyetler konusunda görüş alış verişi yapıldı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş. Müdürü Prof.Dr. Mehmet Tevfik Bayer ve Müdür Yardımcısı Dr.Öğretim Üyesi Ayhan Gün, çalışma ve faaliyetlerine ilişkin bilgi paylaşarak, yerel ve bölgesel işbirliğine hazır olduklarını belirtti.

KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç, üniversite sanayi işbirliği kapsamında, Dumlupınar Üniversitesi ile KUTSO tarafından yürütülen çalışmalar hakkında bilgi paylaştı. Ayrıca, KUTSO öncülüğünde yürütülen serbest bölge kuruluşu, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ)  Kütahya Yüksek Teknoloji Fakültesi ve Teknoloji Meslek Yüksek Okulunun kazandırılması yönündeki çalışmalardan söz etti. KUTSO’nun, paydaşlarıyla işbirliğine önem verdiğini, yerel ve bölgesel gelişmeye katkı sağlayacak tüm çalışmalarda, bu işbirliğini artırarak sürdürmeye hazır olduğunu ifade etti.

 

 

 

 

 

Haber: KUTSO Basın