Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) tarafından yürütülen Ekonomi Bakanlığı destekli Çini ve Seramik İhracatını Geliştirme Kümelenmesi UR-GE (Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi) projesi faaliyetleri başladı.

 

Proje kapsamındaki faaliyetlere % 75 Bakanlık desteği

KUTSO tarafından üye işletmelerin devlet yardımlarından etkin bir şekilde yararlanmalarını sağlamak, ihracat ve pazarlama kabiliyetlerini geliştirmek amacıyla Ekonomi Bakanlığı’nın “Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (URGE)” Destek programı çerçevesinde, Çini ve Seramik sektöründe çalışma başlatıldı.

 

Proje kapsamındaki masrafların % 75’i Ekonomi Bakanlığı tarafından, kalan %25’i ise projeye katılım sağlayan işletmeler tarafından karşılanacak olup, eğitim, danışmanlık, yurtdışı iş görüşmeleri, ticari heyet organizasyonları ve alım heyetlerinin katılımcı işletmelerle buluşturulması gibi kapsamlı faaliyetler gerçekleştirilecektir.

 

KUTSO’nun UR-GE Projesiyle Çini ve Seramik Kümelenmesi

KUTSO tarafından kümelenme çalışmaları tamamlanan “Çini ve Seramik İhracatını Geliştirme” UR-GE projesi, Ekonomi Bakanlığı Kobi ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı tarafından onaylandı. Proje onayı sonrasında, Çini ve Seramik Kümelenmesinde yer alan 14 işletmeden temsilcilerin katılımıyla, proje faaliyetlerinin planlanmasına yönelik olarak, KUTSO toplantı salonunda, istişare ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan KUTSO Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Alkış, “KUTSO tarafından Ekonomi Bakanlığı’na sunulan ve onaylanan “Çini ve Seramik İhracatını Geliştirme (UR-GE)” projesi kapsamında yürütülmesi planlanan faaliyetlere ilişkin bilgi paylaştı. Alkış, Kütahya’da çini, seramik ve bu alanlarla bağlantılı sektörlerde faaliyet gösteren katılımcı firmalarla ihtiyaç analizleri yapılacağı, uluslararası pazardaki rekabet gücünü artırmaya yönelik danışmanlık hizmetleri sunulacağını, eğitimler ve yurtdışı pazarlama programları düzenleneceğini bildirdi. Projeye katılım sağlayan KUTSO üyesi işletmelerin yetkililerine ve temsilcilerine teşekkür etti.

 

Projemiz, İhracata Yönelmek İsteyen İşletmeler İçin Büyük Fırsat

Sektörün küresel rekabet ortamında ayakta kalabilmesi ve büyümeyi sürdürebilmesi için sektöre ilişkin vizyon, genel amaç ile bunlara yönelik temel stratejik faaliyetleri içeren strateji raporu hazırlanacağını sözlerine ekleyen KUTSO Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Alkış, UR-GE projesinin ihracata yönelmek isteyen işletmeler için önemli bir fırsat olduğunu, bu sebeple projeye dahil olmak isteyen çini, seramik ve bağlı sektörlerde faaliyet gösteren işletmeleri, kümelenmeye davet etti.

 

Toplantıya bilgilendirme sunumu ile katılan Dr.Alper Altan, projenin ihtiyaç analizi aşamasında yürütülecek çalışmalar ve planlanan faaliyetler hakkında bilgi vererek, katılımcıların sorularını cevaplandırdı.

 

Haber: KUTSO Basın