Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç ve beraberindeki Yönetim Kurulu Üyeleri, Kütahya Ticaret Borsası’nı (KÜTBO) ziyaret etti.  

KÜTBO Meclis Başkanı Halit Topbaş, KÜTBO Yönetim Kurulu Başkanı Necati Gültekin ve beraberindeki KÜTBO heyetinin hazır bulunduğu ziyarette, güncel ekonomik ve sosyal konularda görüş alışverişinde bulunularak, tarım ve gıda sektörüne ilişkin müzakere yapıldı.

KÜTBO Yönetim Kurulu Başkanı Necati Gültekin; “Kütahya Vişnesine Coğrafi İşaret alınıyor”

KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç, KÜTBO’nun Kütahya Vişnesi için Coğrafi İşaret alınması yapmış olduğu çalışmaları yakından takip ettiğini belirterek, çalışmalarından dolayı KÜTBO Yönetimini tebrik etti. KUTSO’nun, yerel paydaşlarla işbirliğine önem verdiğini vurgulayarak, KUTSO tarafından yürütülen çalışma ve faaliyetler hakkında bilgi paylaştı. Şehrin ve bölgenin ekonomik kalkınmasına katkı sağlayacak çalışmalarda, KUTSO’nun en önemli paydaşlarından birisi olan KÜTBO ile işbirliğinin artarak sürdürüleceğini ifade etti.

KÜTBO Yönetim Kurulu Başkanı Necati Gültekin; “Kütahya’daki tarımın en büyük sorunu arazi bölünmüşlüğü, toplulaştırılması yönünde çalışma yapılmalı”

KÜTBO Yönetim Kurulu Başkanı Necati Gültekin, yürütülen proje ve faaliyetleri ile Kütahya Vişnesi Coğrafi işareti ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi paylaştı.  Kütahya’daki bölünmüş arazilerin, büyük sorun olduğunu, ildeki tarım sektörünün önünde büyük bir engel teşkil ettiğini söyleyerek, arazi toplulaştırılması yönünde çalışmalar yapılması gerektiğini vurguladı.  Bu konuda da, KUTSO ile işbirliği yapmak istediklerini sözlerine ekledi.

Kütahya’nın birçok tarım ürününün yetiştirilmesi için uygun olduğundan bahisle,  bu tarım ürünlerine ilişkin yapılabilecek işbirliği çalışmaları konusunda istişare yapıldı. KUTSO ve KÜTBO işbirliğinde, Kütahya ilçelerinin de dâhil edileceği faaliyetler yürütülmesi hususunda fikir birliği dile getirildi.

KÜTBO Yönetim Kurulu Başkanı Necati Gültekin, KUTSO heyetinin ziyaretinden memnuniyet duyduğunu belirterek teşekkür etti. Karşılıklı iyi dileklerin sunulmasıyla ziyaret sona erdi.

Haber: KUTSO Basın