Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) tarafından, Ticaret Bakanlığı desteğiyle yürütülen “Çini ve Seramik İhracatını Geliştirme Kümelenmesi UR-GE (Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi) projesi” faaliyetleri devam ediyor.

 

Söz konusu projeye ilişkin ihtiyaç analizi değerlendirme toplantısı, proje katılımcısı işletmelerin yetkili ve temsilcilerinin katılımında, Dr.Alper Altan sunumunda, KUTSO toplantı salonunda gerçekleştirildi.

 

Projenin ilk aşamasında, proje katılımcısı işletmelerin sektördeki paylarını arttırabilmeleri için, % 75 devlet desteğiyle İhtiyaç Analizi raporu hazırlanmıştı. Gerçekleştirilen toplantıda, raporu hazırlayan danışmanlık şirketi yetkilisi Dr. Alper Altan, incelemelerde elde edilen bulguları, şirketler için çözüm önerilerini ve üç yıllık projenin yol haritasını katılımcılara sundu.

 

“Projeye katılan işletmelerle ihtiyaç analizi değerlendirme toplantısı”

Toplantı, katılımcıların da ihtiyaç analizi raporu hakkındaki yorumları ve projenin yol haritası hakkındaki önerileriyle interaktif bir atmosferde gerçekleştirildi. Katılımcılara, işletmelerinde yapılabilecek iyileştirmelerin yanı sıra, potansiyel pazarlar ve ihracat hacimleri hakkında da bilgiler verildi. Ayrıca, katılımcı işletmelere özel hazırlanan detaylı raporlar da ilgili yetkililer ve temsilcilerle paylaşıldı.

 

“Projeye, % 75 Ticaret Bakanlığı desteği”

Proje çerçevesinde, Ticaret Bakanlığı’nın % 75 oranındaki mali desteğiyle, 8-12 Şubat 2019 tarihleri arasında, Almanya’nın Frankfurt şehrinde düzenlenecek olan Uluslararası Ambiente Frankfurt 2019 fuarına ziyaret düzenlenmesi konusunda değerlendirme yapılarak, katılım sağlanmasına karar verildi.

 

Yine proje kapsamında, ihtiyaç analizinde olduğu gibi, ikili heyet görüşmeleri, yurt dışı fuar ziyaretleri, işletmelerin ihtiyaçları doğrultusunda düzenlenecek olan eğitimler gibi konulardaki tüm faaliyetlerde, işletmeler mali desteklerden yararlanabilecekler.

 

“16 KUTSO Üyesi işletme, proje katılımcısı”

KUTSO tarafından, Ticaret Bakanlığı desteğiyle yürütülen “Çini ve Seramik İhracatını Geliştirme Kümelenmesi UR-GE (Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi) projesine, Ridas İnşaat Tekstil Gıda ve Hayvancılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Sağlam İzoblok Şubesi, Aşkan Seramik Züccaciye İnşaat Tekstil Ürün Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Aydın El Sanatları Turizm Gıda Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Kütahya Dekor Seramik Makinaları ve Teknolojileri Madencilik Üretim Pazarlama Limited Şirketi, Derya Madencilik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Kütahya Birlik Çini Seramik Gıda Turizm Ticaret Limited Şirketi, Fettah Çini Gıda Turizm Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Altın Çini Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Serçebaylar Çini Seramik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Gürensoy Orman Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Azra Seramik Cam İnşaat Ticaret Limited Şirketi, Hermes Porselen Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Gül-Dağ Seramik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Kütahya Şubesi, Ercan Cam Mozaik Madencilik Tarım ve Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Hatipoğlu Güneş Kiremit ve Tuğla Sanayi Anonim Şirketi, İkbal Kütahya Çini Seramik İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi olmak üzere 16 KUTSO üyesi işletme katılımcı oldu.

 

 

 

Haber: KUTSO Basın