Simav Ticaret ve Sanayi Odası rehberliğindeki, Simavlı çalışan kadınlar, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası’na (KUTSO) konuk oldu.

 Simav Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Kazcıoğlu başkanlığındaki Simavlı kadınlar, KUTSO toplantı salonunda bir araya geldi. Programda, KUTSO Meclis Başkan Vekili Ahmet Bağırgan, KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç, KUTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Şule Özbek İri ve Fatih Alkış, TOBB Kütahya Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Aylin Girgin Oğuz, KUTSO Meclis Üyesi Semra Tozaraydın, KUTSO Genel Sekreteri Salih Nafi Alıç hazır bulundu. Kütahya Simav ilçesinde çeşitli işletmelerde çalışan kadınlar, KUTSO’da gerçekleştirilen programda KUTSO yöneticileri ile bir araya gelerek, iş dünyasına ilişkin tecrübe ve tavsiye paylaşımlarını dinledi.

Programda konuşan Simav TSO Başkanı Şeref Kazcıoğlu, çalışan kadın heyetiyle yapılan faaliyetler ve bu faaliyetlerin amacı hakkında bilgi paylaşarak, kadınların kendi ayakları üstünde durmalarının öneminden söz etti. Kadınların iş hayatındaki yeri ve önemine değinerek, toplumda sosyal ve ekonomik açıdan güçlendirici unsur olduklarını ve desteklenmeleri gerektiğini vurguladı. Programa katılan, iş hayatında başarı göstermiş olan kadınları tebrik etti.

TOBB Kütahya Kadın Girişimciler İl Kurulu İcra Komitesi Başkanı Aylin Girgin Oğuz, kendi işletmesinden örnekler vererek, kadınların iş hayatındaki yeri ve önemine değindi. Sivil toplum kuruluşları ya da kooperatifleşme gibi oluşumlarla, birlik ve beraberliğin artırılmasını, bu birlikteliğin kadınlara daha fazla güç vereceğini belirtti.

KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç, “Cennet, anaların ayağı altındadır” hadisini paylaşarak, gayret ve fedakârlıkla çalışan, bizleri yetiştiren analara hürmet ve saygılarımızı sunuyoruz dedi. Kadınların hem iş hayatında, hem de sosyal hayatta, toplumu tamamlayıcı bir unsur olduğunu belirterek, evlatlarını ilimle yetiştirmelerini tavsiye etti. Kendi işletmesinden örnekler paylaşan Özotraç, iş hayatından tecrübelerini ve tavsiyelerini aktardı.

KUTSO Meclis Başkan Vekili Ahmet Bağırgan, kadınların, eş, anne, öğretmen vb. roller ile toplumun şekillenmesine katkı sağladığını belirterek, konuk heyete katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Konuşmaların ardından, Simavlı konuk heyetteki kadınların hediye takdim etmesi ve iyi dileklerin sunulmasıyla program sona erdi.

Haber: KUTSO Basın