Üye İşverenlerin Uyarılması

Sayın Üyemiz,

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda halen İş Başmüfettişi olarak görev yapmakta olan Ali Karaca’nın mail yoluyla odamıza gönderdiği yazıda;

yaklaşık bir yıldır adımı ve meslek unvanını kullanan kişiler tarafından işverenlerin/işveren vekillerinin telefon ile aranmak suretiyle kendisini İş Başmüfettişi Ali Karaca olarak tanıttıktan sonra fahiş tutarlar karşılığı bakanlığın uygulaması gibi telefonda kitap satışı yaparak haksız kazanç elde ettikleri, işverenleri maddi zarara uğrattıkları duyumları üzerine adını ve meslek unvanının kullanılması nedeniyle konuya ilişkin olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduğu ve halen soruşturma devam ettiği.

Geçmiş tarihlerde de çok sayıda müfettişin adı ve unvanı kullanılarak benzer şekilde kitap satışı vb işlerin yapıldığı da bilindiği. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın bu yönde bir faaliyeti söz konusu olmadığını.

Üyelerimizin yukarıda belirtilen konuya ilişkin olarak söz konusu taleplere tevessül etmemeleri konusunda uyarılmaları hususunu bildirmekte olup, konuyu bilgi ve değerlendirmenize sunarız.

Saygılarımızla,

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası

Genel Sekreterliği