Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu ve bazı bakanların katılımıyla, TOBB İkiz Kuleler’de düzenlenen TOBB Türkiye Ekonomi Şurası’na, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) heyeti de katıldı.

KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç, KUTSO Genel Sekreteri Salih Nafi Alıç, TOBB Kütahya Oda/Borsa Akademik Danışmanı Dr.Öğretim Üyesi İçlem Er, Gediz, Simav ve Tavşanlı ilçeleri oda/borsa başkanlarının katıldığı, her il ve ilçedeki oda ve borsaların bulundukları yerlerdeki sorunlarını ve çözüm önerilerini iletebildiği toplantının açılış konuşması, TOBB Başkanı M.Rifat Hİsarcıklıoğlu tarafından yapıldı.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu konuşmasında, 2003 yılında başlayan Ekonomi Şuralarında, hep yanlarında oldukları ve iş dünyasına destek verdikleri için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.

2017’de iş dünyasının istihdamda ve yatırımda rekorlar kırdığını hatırlatan Hisarcıklıoğlu, aynısını 2019 yılında da yapmaya hazır olduklarının altını çizdi. Erdoğan’dan özel sektörü desteğinin devamını isteyen Hisarcıklıoğlu, “Şu an bu salonda, 81 il ve 160 ilçeden, bölgelerinin kanaat önderleri olan, Oda ve Borsa Başkanlarımız bulunuyor. Onlar, yoğun bir mesai harcadılar. İllerin ve ilçelerin sorunlarını çıkardılar, öneriler hazırladılar. Böylece tüm ülkede, yerelde hangi ekonomik sıkıntılar yaşanıyorsa, hepsini tespit ettiler. Emekleri için teşekkür ediyorum. Biz şimdi tüm bunları, il bazında ve ayrıca bakanlıklara göre tasnif ediyoruz. Şura sonrasında, tamamını size ve her birini ilgili kamu kurumlarına ileteceğiz. Hükümetin, istihdamı, ticareti ve sanayiyi destekleyen adımları ile her kesime dokunan müjdeleri, iş dünyasının moralini ve şevkini artırıyor. Türkiye, 2018 yılında en çok reform yapan ilk 10 ülke arasında yer alırken, ülke olarak iş ve yatırım ortamında 17 basamak birden sıçrayarak, 60.sıradan 43.sıraya ilerledik ve tarihimizdeki en üst sıraya yükseldik.” dedi.

Haber: KUTSO Basın