Üyelerin talepleri doğrultusunda, yıl boyunca farklı konularda düzenlenecek olan Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası KUTSO Akademi eğitimlerinin ikincisi “E-ticaret ve Dijital Dönüşüm” konusunda düzenlendi.

Yoğun ilgi ve katılımla, KUTSO salonunda gerçekleştirilen eğitim, KUTSO Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Aktaş’ın açılış konuşmasıyla başladı.

Açılış konuşmasının ardından, işletmeler için dijital dünyanın kapılarını açarak, sürdürülebilir iş modelleri geliştirebilme ve eticaret ekosisteminin işletmelere sağlayacağı faydaların farkındalığını artırmak üzere çeşitli bilgiler verildi.

Eticaret Merkezi kurucusu Merter Özdemir, Türkiye ve dünyada kullanılan eticaret tanımları ve platfomları ile dijital iş yapış biçimleri, eticaret ekosistemi, İdeasoft Satış Direktörü Zekeriya Ateş, alan adı seçimi ve eticaret sitesi barındırma, Eres Medya Reklam Satış Müdürü Ersin Karayücel, eticarette pazarlama ve dijital reklam yönetimi konularında bilgiler verdi.

Eticaret Merkezi Direktörü Mehmet Erdemi, eticaret ödeme yöntemleri, kargo ve lojistik entegrasyonları, eticaret hukuku ve vergi mevzuatı, eticarette insan kaynakları ve müşteri ilişkileri yönetimi, 3Gen Teknoloji CEO’su Engin Özgen ise dijital dönüşüm, e-uygulamalar ve bulut sistemleri, kategori ve ürünlere göre ulusal ve uluslararası satış platformları seçimi, e-ihracat ve e-ticaret için dijital ürün bilgisi oluşturma, entegrasyonlar, ulusal ve uluslararası pazaryerleri,
e-ihracat saha operasyonu konularında bilgiler paylaştı.

Katılımcı sorularının, uzmanlar tarafından cevaplandırılmasının ardından program sona erdi.

Haber: KUTSO Basın