“Burası Türkiye Burada İş Var” sloganıyla başlatılan “İstihdam Seferberliği 2019” kampanyası kapsamında Kütahya’da istihdam teşviklerinin tanıtım ve bilgilendirme toplantısı Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman başkanlığında gerçekleştirildi.

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) salonunda düzenlenen toplantıya; Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman başta olmak üzere, KUTSO Meclis Başkanı Nafi Güral, KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç, Kütahya Ticaret Borsası (KÜTBO) ile Gediz, Simav, Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odaları Başkanları, KDPÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükrü Şentürk, Kütahya SGK İl Müdürü İsmail Sayar, İŞKUR İl Müdürü Kamil Uçan, oda ve borsa başkanları, STK Temsilcileri, sanayiciler, iş insanları ve basın mensupları katıldı.

“BURASI KÜTAHYA BURADA İŞ VAR”

Toplantının açış konuşmasını Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman yaptı. Türkiye’nin istihdam seferberliklerinden ciddi neticeler elde ettiğini ve teşvik politikalarını sürekli hale getirdiğini belirten Vali Dr. Ömer Toraman, “İstihdama yönelik ciddi teşvikler verildi. Bu sanayicimizi ve imalatçıları da rahatlattı ama en önemlisi de sosyal meselelerin de önüne geçti. Çünkü insanların çalışmaya, evine ekmek götürmeye ihtiyacı var. Onun için işe ihtiyacı var. Sayın Cumhurbaşkanımızın ilan ettiği bu istihdam seferberliğinde bizim kullandığımız bir slogan var. Biz diyoruz ki, ‘Burası Kütahya burada iş var.’ Biz burada üretmeye devam ediyoruz dolayısıyla istihdama da devam ediyoruz” dedi.

“BİR İŞÇİ DAHİ OLSA İSTİHDAMI ARTIRMALIYIZ”

İstihdam seferberliğine Kütahya’dan destek beklediklerini de aktaran Vali Toraman, “Bu tarihi imkanlardan, fırsatlardan yararlanmanızı arzu ediyoruz. Bir işletmenin bir işçi kardeşimize yeni bir istihdam yaratması çok şey değiştirir. Aslında bir sayısı çok ufak bir rakam gibi görünür ama onun oluşturduğu etki, ailesiyle, çevresiyle ve psikolojik olarak çok mühim. Bir işçi bile olsa istihdamımızı artırmamız ortak arzumuz olmalı. Bu istihdam artırılması işimizin gelişmesine, üretimin artmasına, büyümesine vesile oluyor ve Türkiye’nin geleceğine yatırım yaparak hep beraber bir kazanç elde edeceğimizi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“KÜTAHYA BÜYÜMEYE CİDDİ BİR ADAYDIR”

Kütahya’nın ihracat rakamlarında ciddi bir rakama ulaştığını kaydeden KUTSO Başkanı İsmet Özotraç, “Kütahya 2016-2017 yıllarında ihracatta yüzde 25 büyüme meydana getirmiş. 2018 yılında ise bu büyüme yüzde 18’lerde. Bu da gösteriyor ki Kütahya imkanlar verildiğinde kendi imkanlarını da değerlendirerek büyümeye adaydır” dedi.

“HERKESİN YARARLANACAĞI TEŞVİKLER VAR”

2019 istihdam paketinde en küçük işletmeden, en büyük işletmeye kadar herkesin yararlanabileceği teşvikler olduğunu aktaran Kütahya Ticaret Borsası (KÜTBO) Başkanı Necati Gültekin, “Burada bahsedilmese dahi tüm arkadaşlarımızın araştırmasını istiyorum. Mutlaka arkadaşlarımızın yararlanacağı teşvikler olduğuna inanıyorum. Bizler zaten Borsa ve odalarımız olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu konuda herkesin araştırmacı olmasını istiyorum” dedi.

“BÜTÜN PAYDAŞLAR BİLİNÇLE HAREKET ETMELİ”

Sağlıklı ekonomik sistemin oluşturulması gerektiğini belirten ve bu noktada özel sektöre önemli görevler düştüğünü aktaran KUTSO Meclisi Başkanı Nafi Güral, “Konumuz istihdam seferberliği. Bu bir ekonomik seferberliktir. Bu ekonomik seferberlikte herkes gücü yettiğince bu seferberliğe katkı vermelidir. Öncelikle sağlıklı bir ekonomik sistemin üzerine oturmuş olmamız lazım. Sağlıklı bir ekonomik düzenin yaratılabilmesi de özel sektör ile olacak” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, TOBB Kütahya Oda/Borsa Akademik Danışmanı Dr.Öğretim Üyesi İçlem Er, “İstihdam Seferberliği 2019” kampanyası ve teşvikleri hakkında katılımcılara sunum eşliğinde bilgiler verdi.

Tanıtım ve bilgilendirme toplantısı, soru cevap bölümünün ardından sona erdi.