KUTSO’DA “SERTİFİKALI DIŞ TİCARET” EĞİTİMİ

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) tarafından yürütülen Ticaret Bakanlığı destekli Çini ve Seramik İhracatını Geliştirme Kümelenmesi UR-GE (Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi) Projesi kapsamında, sertifikalı Dış Ticaret eğitimi gerçekleştirildi.

Çini ve seramik sektöründe faaliyet gösteren KUTSO üyesi işletmelerin, devlet yardımlarından etkin bir şekilde yararlanmalarını sağlamak, ihracat ve pazarlama kabiliyetlerini geliştirmek amacıyla başlatılan projede, eğitim faaliyetinin yanı sıra, danışmanlık, uluslararası iş görüşmeleri, ticari heyet organizasyonları gibi programlar da yer almaktadır.

Söz konusu projeye iştirak eden KUTSO üyesi işletmeler ile KUTSO öncülüğündeki faaliyetler sürdürülmektedir.

Bu kapsamda gerçekleştirilen faaliyetlerden birisi de proje katılımcısı işletmelere yönelik dış ticaret eğitimi oldu. Dr.Öğretim Üyesi Ayşenur Topçuoğlu, Doç.Dr.Bülent Hoca, Öğretim Görevlisi Zeynep İyiler, Öğretim Görevlisi Savaş Elmalı sunumunda gerçekleştirilen eğitim, sekiz gün, altmış dört saat sürdü.

Eğitimde, dış ticaretin temelleri, uluslararası kuralları, dış ticarette ödeme şekilleri, dış ticarette kullanılan belgeler, ihracatta hedef pazar belirleme ve müşteri bulma yöntemleri, dış ticarette e-ticaret ve e-ihracat, ihracata yönelik devlet yardımları, hedef pazarlar, gümrük işlemleri ve uygulamaları konularında ayrıntılı bilgiler verildi.

Eğitim programını tamamlayan katılımcılara, KUTSO toplantı salonunda düzenlenen programda, KUTSO Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Alkış tarafından sertifikaları takdim edildi.

KUTSO Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Alkış, KUTSO’nun düzenlediği eğitimlere üyelerin gösterdiği ilgiden memnuniyet duyulduğunu belirterek, bu faaliyetlerin devam edeceğini söyledi.

Eğitim sertifikalarını alan katılımcılar ise KUTSO’nun eğitim seminer programlarını beğeniyle takip ettiklerini belirterek teşekkür etti.

Haber: KUTSO Basın