Irak Yaptırımlar Komitesinin 24 Haziran 2019 tarihli Notasına

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından odamıza gönderilen yazıda;

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) 1518 (2003) sayılı kararı uyarınca faaliyet gösteren Irak Yaptırımlar Komitesinin 24 Haziran 2019 tarihli Notasına atfen, yaptırımlar listesinde yapılan son güncelleme ile 1483 (2003) sayılı Güvenlik Konseyi Kararının 19. Ve 23. paragrafları çerçevesinde, Nota’da ismi yer alan kuruluşların 24 Haziran 2019 tarihi itibariyle listeden çıkarıldığı belirtilmektedir.
Bahse konu kuruluşlar ile ilgili bilgiler aşağıda belirtilmiş olup, Yaptırımlar Listesi’nden silinen şahıs ve tüzel kişilerin isimlerine Komite’nin internet sitesinde “Press Releases” (Basın Açıklamaları) bölümünden ulaşılabilmektedir:

Yaptırım önlemlerine tabi olan şahıs ve tüzel kişilerin bulunduğu tam listenin güncel haline erişmek için, Üye Devletlerin düzenli olarak aşağıdaki bağlantı üzerinden Komite’nin internet sitesini kontrol etmesi tavsiye edilir:
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Konsolide Listesi de ayrıca Komite Yaptırımlar Listesi’nde yapılan her türlü değişikliğin akabinde güncellenir. Konsolide Listenin güncel haline aşağıdaki linkten erişilebilmektedir:

Yaptırımlar Listesinden Silinen Tüzel Kişiler ve Diğer Gruplar
IQe.015 Name: AUTOMOBILE STATE ENTERPRISE
A.k.a.: na F.k.a.: na Address: Near Andulus Square, off Nidal Street, P.O. Box 3270, Bagdad, Bagdad, Iraq Listed on: 26 Apr. 2004 Other information:
IQe.026 Name: DIRECTORATE GENERAL OF MEDICAL SUPPLIES
A.k.a.: Directorate General of Medical Appliances F.k.a.: na Address: a) P.O. Box 17041, Baghdad, Baghdad, Iraqb) P.O. Box 17014, Al-Hurriya, Baghdad, Baghdad, Iraq Listed on: 26 Apr. 2004 Other information:
IQe.029 Name: DIRECTORATE OF TRANSFORMERS PROJECT
A.k.a.: na F.k.a.: na Address: P.O. Box 21, Baquba, Diala, Iraq Listed on: 26 Apr. 2004 Other information:
IQe.056 Name: IRAQI COMPANY FOR CARTON MANUFACTURIES
A.k.a.: na F.k.a.: na Address: P.O. Box 29029, Za’Faraniya, Baghdad, Iraq Listed on: 26 Apr. 2004 Other information: