KUTSO MTAL ÖĞRENCİLERİNE MESLEKİ EĞİTİM BURSU

T.C. Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi arasındaki Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü kapsamında Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) ile Kütahya Ticaret Borsası (KÜTBO) tarafından, 2019-2020 eğitim öğretim döneminden başlamak üzere, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne (KUTSO MTAL) sınavla alınacak öğrencilere burs sağlanacaktır.

 

LGS sınav sonuçlarına göre, %0 – %20’lik dilimdeki sıralamadan, KUTSO MTAL’yi tercih edecek toplam 30 öğrenciye, dört yıllık eğitim süresince, her eğitim öğretim dönemini kapsayacak şekilde (Eylül-Haziran) on ay süre ile burs sağlanacaktır.

 

Verilecek burs, 2019-2020 dönemi için öğrenci başı aylık net 200,00.-(ikiyüz)TL. olup, gelecek yıllarda burs miktarı ve burs verilecek öğrenci sayıları, Protokol Yürütme Kurulu tarafından değerlendirilerek belirlenecektir.

 

Burstan yararlanan öğrencilerin, organize sanayi bölgelerindeki işletmelerde staj yapmalarına, mezun olduklarında istihdamlarına öncelik sağlanmasına destek verilecektir.

 

Bursun sürekliliğinde; öğrencinin sınıf tekrarına kalmaması, okula devam etmesi, disiplin kurallarına uyması ve herhangi bir disiplin cezası almaması gerektiği usulleri benimsenecektir.

 

Kamuoyunun bilgilerine paylaşırız.

 

03 Temmuz 2019

 

KÜTAHYA TİCARET VE SANAYİ ODASI                      KÜTAHYA TİCARET BORSASI

 

 

KÜTAHYA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ