Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmet ÖZOTRAÇ, Kütahya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Necati GÜLTEKİN, Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Davut EFE ve Meclis Başkanı İlhami AYDIN ile beraberindeki Yönetim Kurulu Üyeleri Kütahya ve Balıkesir arasındaki ilişkilerin ve kurumlar arası işbirliğinin arttırılması için Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyük Şehir Belediye Başkanlığı, Balıkesir Ticaret Odası ve Balıkesir Ticaret Borsası’na ziyarette bulundular.

İki il Oda Borsa yöneticileri öğle yemeğinde bir araya gelerek her iki şehri de yakından ilgilendiren Balıkesir – Kütahya karayolunun tamamlanabilmesi için ortak girişimlerde bulunulması, oda borsalar arası ilişkilerin geliştirilmesi ve ortak gerçekleştirilebilecek çalışmalar müzakere edildi.

Öğle yemeği sonrasında, iki ilin Oda ve Borsa Yöneticileri, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a ziyarette bulundular.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Yazıcı, Oda Borsalar gibi sivil toplum kuruluşlarının bulundukları yerleşim yerlerinde ve çevrelerinde esnafın ve ticaretin nabzını tutan çok önemli meslek kuruluşları olduğunu belirtirken, oda başkanları nezdinde tüm esnaf ve ticaret erbabına hayırlı işler temennisinde bulundu.

Vali Yazıcı, “Odalar kentin kalkınmasında lokomotif görevi yapıyor”

Vali Ersin Yazıcı, Ticaret ve Sanayi Odaları ve Borsaların şehrin kalkınmasında lokomotif görev üstlendiğini belirtti. Oda ve borsaların bulundukları merkezlerin en etkili meslek kuruluşlarından olduğunu belirten Vali Yazıcı, “Değişen piyasa şartlarına hızlı intibak yetenekleri, işsizliğin azaltılması ile yeni iş alanlarının oluşmasına olanak sağlamaları ve ekonomiye dinamizm katmaları sebebiyle bu tür kuruluşlarımızı şehirlerimiz ve ülkemiz ekonomisi için çok değerli buluyorum ve tüm imkânlarımızla onların yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Şehirlerimizin hem sanayisinin gelişmesine hem de istihdamının artmasına yönelik yapılan çalışmalara büyük önem veriyoruz. Bu manada, ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayan kurum ve kuruluşlarımız bizler için büyük önem arz etmektedir” şeklinde konuştu.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na gerçekleştirilen ziyarette, Başkan Yılmaz, ortak sorunların çözümü için işbirliğinden memnuniyet duyacağını ifade ederek bu kapsamda, en kısa zamanda iki ilin yöneticilerinin bir araya gelmesinde yarar olacağını belirtti.

Ziyaretler sonrasında, Balıkesir Ticaret Odası meclis toplantısına katılan heyetteki Oda ve Borsa başkanları, meclis üyelerine hitap etmiş ve ikili görüşmeler gerçekleştirmiştir.

Ayrıca, toplantı sonrasında Kütahya ve Tavşanlı heyetleri, Balıkesir’de faaliyet gösteren Kâğıt fabrikasına inceleme ziyaretinde bulunmuştur.

Haber: KUTSO Basın