Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Dış Ticaret Çalışma Grubu (DTÇG) ve Türkiye İş Bankası A.Ş. işbirliğinde düzenlenen “ Dış Ticaret ve Finansmanı” eğitimi, KUTSO salonunda yoğun ilgi ve katılımla gerçekleştirildi.

Boliş Plastik ve KUTSO Dış Ticaret Çalışma Grubu temsilcisi İlker Olgun, yaptığı açılış konuşmasında, Kütahya’nın dış ticaret ve bilhassa ihracatının gelişmesine katkı sağlamak için gönüllü bir şekilde faaliyet yürütüldüğünü dile getirerek, çalışma grubu olarak, üyelerin talep ve ihtiyaçlarına yönelik çalışmaların devam edeceğini belirtti.

Türkiye İş Bankası Genel Müdürlüğü Dış Ticaret Yöneticisi Ayşe Gül Akyılmaz tarafından sunulan, Kütahya merkez ve ilçelerden yoğun ilgi ve katılımla gerçekleşen eğitimde, dış ticaret ve dijital ödeme yöntemleri, yurt içi ve dışı ticari işlemler, ithalat ödemeleri, döviz transferleri, Eximbank kredileri, ticari internet bankacılığı ile dış ticaret, döviz kredisi, dış ticaret kredileri gibi konularda bilgi verildi. Ayrıca, dış ticaret finansman ürünleri, ödemelerdeki uygulamalar ve yasal şartlar, bu işlemlerde bankaların rolü hakkında da bilgiler verilerek, işletmelerin yaşadığı sorunlar ve çözümlerine yönelik deneyimler paylaşıldı.

Katılımcılarla karşılıklı görüş alış verişi yapılan ve soruların da cevaplandırıldığı eğitime iştirak edenler, programa ilişkin memnuniyetlerini dile getirdi.

Türkiye İş Bankası Genel Müdürlüğü Dış Ticaret Yöneticisi Ayşe Gül Akyılmaz ise katılımcıların eğitime gösterdiği ilgiden ve KUTSO’nun işbirliğinden memnuniyet duyduğunu belirterek, dış ticaret ve finans işlemlerinde destek ve yardıma hazır olduklarını ifade etti.

Haber: KUTSO Basın