Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Temmuz ayı olağan meclis toplantısı, KUTSO sosyal tesisinde düzenlenen akşam yemeğinin ardından, Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Düzenlenen akşam yemeğinde, KUTSO’ya yeni kayıt olan işletmelerin üyelik beratları, KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç tarafından takdim edildi.

Meclis Başkan Vekili Ahmet Bağırgan başkanlığında gerçekleştirilen programda, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ile Belediye Başkan Yardımcıları konuk edildi. KUTSO Meclis ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile meslek komitesi başkanlarının katıldığı toplantı, ilgili gündem maddeleriyle yapıldı.

Kütahya Belediye Başkanı Prof.Dr.Alim Işık, “İş dünyası ile beraberliği önemsiyoruz”

Toplantıda konuk edilen Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, haziruna hitabında yürütülen çalışmalar ve planlanan faaliyetlere ilişkin bilgi paylaşarak şunları söyledi: “Şehrimizin önemli bir meclisindeyiz, şehrin kaderini belirleyecek kişilerle birlikte olmaktan mutluyuz. Açık kapı belediyeciliği ile üç buçuk aylık dönemde, 100 bin ziyaretçimiz oldu. Açık kapı belediyeciliğinin yanı sıra, şeffaf, sosyal ve katılımcı belediyeciliği de önemsiyoruz. Sosyal sorumluluk projeleri, hilal kart uygulaması, kadın ve çocuk danışma merkezi, uyuşturucu ile mücadele merkezi, ar-ge ve proje hazırlama merkezi, engelli hizmetleri merkezi oluşturduk. Kütahya Sporumuza sahip çıkarak, Belediyemiz bünyesine aldık. Metruk yapıların şehrimize kazandırılmasına, yol ticareti ile yöresel ürünlerimize katma değer sağlanmasına, termal kaynaklarımızın sağlık turizminde öne çıkarılmasına yönelik çalışmalara başladık. Önümüzdeki günlerde elektronik imar uygulamasına geçeceğiz. Çini ve seramik sektörümüzü gündeme taşıyarak, bu sektörde faaliyet gösterenlere destek olmak üzere çalışma başlattık. Kanal Kütahya projesi en önemli planlarımız arasında. Projelerimizde KUTSO işbirliğini arzu ediyoruz. Her Çarşamba günü işyeri ziyaretleri yapıyoruz ve bu uygulamaya görevde olduğumuz süre içinde devam edeceğiz. İş dünyası temsilcileri ile beraber olmayı önemsiyoruz, sektörel sorunları ve çözümleri karşılıklı görüşüyoruz. 5 yılda 15 bin istihdam hedefimiz var. Bu hedefe ulaşmak için ilimizde gereken tüm alt yapı ve yatırım çalışmalarını gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Asfalt, kanalizasyon, taşımacılık, park bahçe vb. tüm yerel hizmetleri önemsiyoruz. Bu hizmetlerin yerine getirilmesinde önemli bir unsur olan maddi kaynaklara ilişkin, tasarruf tedbirleriyle, geliri artırmaya yönelik faaliyetler gerçekleştirmeyi planlıyoruz.”

KUTSO meclis toplantısına davetten memnuniyet duyduğunu belirten Kütahya Belediye Başkanı Prof.Dr. Alim Işık’a, KUTSO Meclis Başkanı Nafi Güral ve KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç tarafından günün anısına teşekkür plaketi takdim edilerek, KUTSO’nun işbirliğine ve göreve hazır olduğu ifade edildi.
Hitap ve takdimin ardından, olağan gündem maddelerinde yer alan konular görüşülerek, ilgili kararlar alındı. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Y.Yazaroğlu tarafından aylık faaliyet raporu, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Tolga Eskioğlu tarafından mali konular sunuldu. Meclisten Bir Ses gündeminde, “Gıda Emperyalizmi” konulu sunumuyla haziruna hitap eden KUTSO Meclis Üyesi Tarık Ay’a, günün anısına plaket takdim edildi.

Hitapların ve gündem maddelerinin tamamlandığı KUTSO Temmuz ayı meclis toplantısı, bir sonraki toplantı tarihinin duyurulmasının ardından, Meclis Başkan Vekili Ahmet Bağırgan tarafından kapatıldı.

Haber: KUTSO Basın