KUTSO’DAN KDPÜ REKTÖRÜNE ZİYARET

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) heyeti, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (KDPÜ) Rektörü Prof. Dr. Kâzım Uysal’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Ziyarete, KUTSO Meclis Başkan Vekili Ahmet Bağırgan, KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Ahmet Y.Yazaroğlu ve Salih Çetiner, Yönetim Kurulu Üyeleri Tolga Eskioğlu, Mustafa Aktaş, Fatih Alkış, M.Selman Hatipoğlu, Genel Sekreter Salih Nafi Alıç, TOBB Kütahya Oda Borsa Akademik Danışmanı Dr.Öğr.Üyesi İçlem Er katıldı.

KUTSO’nun, KDPÜ ve ildeki tüm paydaşları ile etkin iletişim ve iş birliğine önem verdiği, şehrin ve bölgenin gelişmesine katkı sağlayacak çalışmalarda göreve hazır olduğu vurgulanarak KUTSO adına hayırlı olsun dilekleri sunuldu.

KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç, KUTSO’nun kurumsal yapısı, sunduğu hizmetler ve yürüttüğü çalışmalar, üniversite-sanayi iş birliği faaliyetleri hakkında bilgi paylaşarak, son yıllarda bu iş birliğinin güçlenmesinden duyulan memnuniyeti belirtti. Söz konusu iş birliğinin artarak sürdürülmesinin arzu edildiğini ifade ederek, KUTSO’nun Kütahya’ya yeni bir üniversite kazandırma çalışmaları yürüttüğüne ilişkin bilgi verdi. Kütahya’nın ekonomik durumu, organize sanayi bölgeleri ve devam eden yatırımlar hakkında da bilgi veren Özotraç, iş dünyasının arzu ettiği nitelikli eleman yetiştirilmesinde, üniversite katkısının büyük önem taşıdığını belirtti. Şehrin ve bölgenin, sosyal ve ekonomik yönden gelişmesi için, yerel yönetimler, üniversite, sivil toplum kuruluşları, siyaset ve halk olmak üzere, beş erkin iş birliğinin önemli olduğunu vurgulayarak, bu gayretle çalışmaların sürdürüldüğünü ifade etti.

KDPÜ Rektörü Prof.Dr. Kâzım Uysal ise ziyaretten ve KUTSO’nun yakın iş birliğinden memnuniyet duyduğunu dile getirerek, planlanan akademik ve sosyal çalışmalardan söz etti. Kütahya sanayisinin canlanması, donanımlı ve sanayinin ihtiyaç duyduğu yönde öğrenci yetiştirilmesi amacıyla faaliyetler yapılacağını, sanayi, spor, kültür ve sanat gibi tamamlayıcı unsurların da önemsendiğini belirtti.

Karşılıklı iyi dileklerin sunulmasıyla ziyaret sona erdi.

Haber: KUTSO Basın