KUTSO’DA SEKTÖREL İSTİŞARE TOPLANTILARI SÜRÜYOR

Üyelerin talep ve sorunlarının tespit edilerek, çözüm önerileri oluşturulmasına yönelik sektörel istişare toplantıları, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) sosyal tesisinde gerçekleştirilmeye devam ediyor.

KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç başkanlığında, KUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Y.Yazaroğlu refakatinde gerçekleştirilen toplantıya, kitap, kırtasiye ticareti, tasarım ve reklamcılık, basın ve yayın, bilişim alanlarında faaliyet gösteren KUTSO 8.meslek grubu üyeleri, 8.meslek komitesi başkanı ve üyeleri katıldı.

KUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Y.Yazaroğlu, açılış konuşmasında, KUTSO meslek komitelerinin yürüttüğü çalışmalar, üyelere yönelik faaliyetler, şehrin sosyal ve ekonomik kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla yapılan çalışmalar, sosyal sorumluluk faaliyetleri, sivil toplum kuruluşları ile yürütülen iş birlikleri, KUTSO meslek komitelerinin çalışmaları hakkında katılımcı üyelerle bilgi paylaştı. Sektörel istişare toplantılarının, üyeler arasında iletişimi ve dayanışmayı artırmak, daha fazla üye ile yüz yüze görüşmek, birlikte hareket etme gücünü geliştirmek, faaliyet gösterdikleri meslek dallarında istişare yapmak amacıyla gerçekleştirildiğini belirterek, üyelerin katılımının ve görüşlerinin önemsendiğini belirtti. Yerel basının önemine de değinen Yazaroğlu, KUTSO çalışmalarının kamu oyuna yansıtılmasına yönelik desteğin, artarak sürdürülmesinin arzu edildiğini sözlerine ekledi.

Üyelerin talepleri, sorunları ve bunlara ilişkin çözüm önerilerinin istişare edildiği toplantıda, katılımcı üyeler, ayrı ayrı söz alarak sektörleriyle ilgili işletmelerinde yaşadıkları sorunları, görüş ve taleplerini aktardı. Bu hususlarda, KUTSO tarafından yapılabilecek çalışma ve faaliyetler ile diğer paydaş kuruluşlarla işbirliği konuları müzakere edildi.

KUTSO tarafından, üyelerin, şehrin, ihtiyaç ve talepleri yönünde çalışmalar yürütülmesi için, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) başta olmak üzere, ilgili tüm paydaşlara önerilerin iletildiği, üyelerin talep ve sorunlarının çözümü için gerekli takibin sürdürüldüğü ifade edildi.

Yerel işletmelerin desteklenmesinin önemli olduğu, rekabet gücünün artırılması gerektiği, kayıt dışılığın ve haksız rekabetin önlenmesine ihtiyaç duyulduğu dile getirilen toplantıda, iletişimin, birlik ve beraberliğin önem taşıdığı, gerçekleştirilen toplantıların, bu yönden olumlu katkı sağladığı belirtilerek, devam etmesinin yararlı olacağı ifade edildi. Kütahya’daki kurum ve kuruluşların, şehirdeki işletmeleri tedarikçi olarak değerlendirmesi talep edilerek, üyelerin sektörel bilinirliğinin artırılması amacıyla KUTSO’nun öncülük ederek destek vermesinin arzu edildiği vurgulandı. Günümüz şartlarında e-ticaretin işletmeler açısından önemli hale geldiği, bu alanda yapılacak farkındalık ve bilgilendirme faaliyetlerinin faydalı olacağı, teknokentin daha etkin ve verimli şekilde yararlanılabilir hale getirilmesine ihtiyaç olduğu, toplantıda dile getirilen hususlar arasında yer aldı.
Özotraç, Kütahya’nın sosyal ve ekonomik yönden gelişmesi açısından önemli olan taleplerin takibi ve gerçekleşmesi yönünde, yerel yönetimler, üniversite, sivil toplum kuruluşları, siyaset, halk ve basın olmak üzere ilin altı erkinin birlik ve beraberliğinin büyük önem taşıdığını vurguladı.

İldeki yatırımlar, organize sanayi bölgeleri, mesleki eğitime yönelik faaliyetler, üniversite-sanayi iş birliği çalışmaları hakkında devam eden çalışmalara ilişkin bilgi paylaşan Başkan Özotraç, üyelere katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Kütahya’nın ekonomik ve sosyal açıdan geliştirilmesine yönelik çalışmalarda KUTSO’nun görev aldığını ve paydaşlarıyla iş birliği içerisinde bu çalışmaların sürdürüleceğini ifade eden Özotraç, ekonomik kalkınmanın en önemli etkenlerinden iki tanesinin, turizm ve sanayileşme olduğunu belirtti. Kütahya Valiliği başta olmak üzere, paydaş kurum ve kuruluşlarla, bu yönde çalışmaların iş birliği ile sürdürüldüğünü belirterek, üyelere katılımlarından ve katkılarından dolayı teşekkür etti.

Toplantıya katılan üyeler, kaynaşmanın ve sektörel hususlardaki müzakerelerin yapıldığı, üyelerin sorunları ve çözüm önerilerinin değerlendirildiği toplantıdan memnuniyet duyduklarını dile getirerek, KUTSO yetkililerine teşekkür etti.

Haber: KUTSO Basın