9.Uluslararası Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler ve Altyapı Fuarı EURASIA RAIL 2021

Sayın Üyemiz,

ITE TURKEY – E Uluslararası Fuar Tanıtım Hizmetleri A.Ş. den Odamıza gönderilen yazıda;

Eurasia Rail – Uluslararası Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarının 9’uncusunu 2021 yılında yerli ve yabancı katılımcıların iştiraki ve Ulaştırma Bakanlığı ve TCDD Gn.Md.lüğü ve bağlılarının katılımı ve desteğiyle gerçekleştireceğiz.

Raylı sistemler sektörüne yönelik olarak Avrasya bölgesinin tek ve dünyanın en büyük fuarlarından biri olarak bilinen Eurasia Rail, bölgedeki raylı sistemler sektörünün en önemli aktörlerini bir araya getirerek yerli üretici, tedarikçi ve sağlayıcıların pazarlama faaliyetlerine büyük katkılar sağlamıştır. Eurasia Rail fuarı özellikle yerli üreticilerimizin ürünlerini dış pazarlara tanıtması, yeni satış kanalları geliştirmesi, yerli ve uluslararası firmalarla ortaklıklar kurması, yabancı alım heyetleri, devlet yetkilileri ile doğrudan görüşme imkanı sunması özellikleriyle çok çeşitli fırsatlar sunmaktadır.

Eurasia Rail fuarında temsil edilen ürün grupları arasında; Toplu Taşıma Ve Yük Taşımacılığı İçin Demiryolu Araçları, Yük Taşımacılığı Araçları, Alt Gruplar ve Aksamlar, Araç Hizmetleri, Demiryolu Araçları İç Düzeni, Demiryolu Altyapısı ve İnşaatı, Toplu Taşıma, Toplu Taşıma Araçları, Taşımacılık Bilgi Teknolojileri, Yük Taşımacılığı Trafik Lojistiği, Hizmetleri, Demiryolu Teknolojisi, Tünel İnşaatı ve bunlara ait alt gruplar yer almaktadır.

Fuar katılımcıları arasında; Yurt içi ve Yurt dışı alım heyetleri, Ulaştırma Bakanlıkları, Ülke Devlet Demiryolları, Yerli ve Yabancı Belediyeler, Yerli ve Yabancı Demiryolu İşletmecileri, Lokomotiv-Vagon v.b. çeken/çekilen araç üreticileri ve tedarikçileri, Demir Çelik, Ray ve Bağlantı Elemanları üreticileri, Hafif Raylı Sistem araç (metro vb.) üretici ve tedarikçileri, Yedek Parça Üreticileri, Demiryolu Araç & Gereç Toptancıları, Teknoloji Kuruluşları, Üniversiteler, Sanayi Odaları, Teknopark firmaları, ARGE firmaları, Elektrik & Sinyalizasyon Kuruluşları, Altyapı Kuruluşları, Mühendislik & Müşavirlik Firmaları ve Savunma Sanayii firmaları yer almaktadır.

Nisan 2019 ayında 8’incisi İzmir’de gerçekleştirilen Eurasia Rail’e ait Katılımcı, Ziyaretçi, Yurt İçi-Yurt Dışı Alım Heyetleri v.b. istatistiki bilgileri içeren Fuar Sonuç Raporuna https://www.eurasiarail.eu/Sayfa/fuar-sonuc-raporlari adresinden ulaşabileceğiniz bildirilmekte olup, konuyu bilgi ve değerlendirmenize sunarız.

Saygılarımızla,
Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası
Genel Sekreterliği