Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Meslek Komiteleri Ekim ayı toplantısı, her ay olduğu gibi, KUTSO sosyal tesisinde düzenlenen kahvaltının ardından, toplantı salonunda gerçekleştirildi.

KUTSO Meclis Başkanı Nafi Güral, Meslek Komiteleri başkanları ve üyeleri katılımındaki toplantının açılış konuşmasında, KUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Y. Yazaroğlu, son dönemlerde üyelerle gerçekleştirilen sektörel istişare toplantıları hakkında bilgi paylaştı.

Meslek komitesi başkan ve üyelerinin, yapılan çalışma ve faaliyetler ile üye talep ve önerilerine ilişkin hususları sunduğu toplantıda, meslek grupları üyeleriyle yapılan sektörel istişare toplantıları hakkında bilgi paylaşıldı ve KUTSO 1.Meslek Komitesi Başkanı Sefa Dülger, işletmesinin kuruluş ve gelişim süreçlerine ilişkin deneyimlerini aktardı.

KUTSO Meclis Başkanı Nafi Güral “Güçlü ülke, güçlü ekonomi ile olur”

Meslek komiteleri çalışmalarının önemsendiğini vurgulayan KUTSO Meclis Başkanı Nafi Güral, üyelerin ihtiyaç ve taleplerini, meslek komiteleri aracılığıyla iletmeleri halinde, gerekli işlemlerin yapılabileceğini belirtti. Ülkedeki ve dünyadaki güncel gelişmelere ilişkin değerlendirmelerini de paylaşan Güral, şunları söyledi: “Ülkemiz hassas bir dönemde, bu durum iyi yorumlanmalı. Ülkemizin güçlü olması lazım. Güçlü ülke, güçlü ekonomi ile mümkün olur. Bu da iş dünyası ile sağlanır. Elbette bazı sıkıntılar olabiliyor. Ancak kendimizi koruyabileceğimiz ölçüde ekonominin içinde olalım. Hesabımızı doğru yapalım. Harcamalar, ekonominin canlanması için son derece önemli. Her sıkıntının sonu muhakkak selamet, inşallah selamete erdiğini göreceğiz. Moralimizi yüksek tutmalıyız. Ayağımızı yere sağlam basalım, gözümüz yukarılarda olsun.”

Üyelerin sektörel sorunları ve çözüm önerilerine yönelik çalışmaların, daha etkin ve verimli şekilde sürdürüleceği ifade edilen toplantıda, üyelerin talepleri yönünde faaliyetlerin devam edeceği belirtildi.

Hitapların ve gündemin tamamlanmasının ardından, bir sonraki toplantı tarihinin ve iyi dileklerin bildirilmesiyle toplantı sona erdi.

Haber: KUTSO Basın