Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) ile Halk Sigorta iş birliğindeki “Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası Sistemi” semineri, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) salonunda gerçekleştirildi.
KUTSO Yönetim Kurulu Üyesi Şule Özbek İri’nin açılış konuşmasıyla başlayan programda, Halk Sigorta Genel Müdürlüğü Alacak Sigortası Müdürlüğü uzmanı Fehmi Gökhan Gürsoy tarafından, Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası Sistemine ilişkin bilgiler verildi.

Ticari alacak sigortası, teminatlar, riskler, sistemin faydaları, risk yönetimi, tahsilat ve tazminat uygulamaları, sigorta sisteminin dünyadaki durumu, işletmelerin sisteme başvurma şartları ve yöntemleri, KOBİ işletmelerine sağladığı avantajlar gibi konularda, ayrıntılı bilgiler verilerek, katılımcıların soruları cevaplandırıldı.

Katılımcılar, KUTSO’nun düzenlediği eğitim ve seminer programlarından memnuniyet duyduklarını belirterek, teşekkür etti.