Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) koordinatörlüğündeki TOBB Kütahya Genç Girişimciler Kurulu (GGK) Başkanı Ali Alper Olgun ile beraberindeki kurul üyeleri, KUTSO Meclis Başkanı Nafi Güral ile KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç’ı ziyaret etti.

KUTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Şule Özbek İri, Fatih Alkış, Mustafa Aktaş ve Genel Sekreter Salih Nafi Alıç’ın da refakat ettiği ziyaretlerde, KUTSO’nun ve Genç Girişimciler Kurulu’nun çalışma ve faaliyetlerine, Kütahya’daki sosyal ve ekonomik duruma, iş dünyasındaki gelişmelere ilişkin karşılıklı görüş alış verişi yapıldı.

Yapılan görüşmelerde, KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç, son dönemlerde KUTSO’nun yürüttüğü faaliyetler hakkında bilgi paylaştı. Girişimciliğin ve yatırımın, iş dünyası ve ekonomik güçlenme açısından önemine değinen Özotraç, Kütahya ve bölgesindeki ekonomik kalkınmaya yönelik çalışmalar, paydaşlar ile sürdürülen iş birlikleri, Kütahya Altıntaş Zafer Organize Sanayi Bölgesi’ndeki gelişmeler ile bu kapsamda Bursa’ya yapılan ziyaretler hakkında bilgi verdi.

KUTSO Meclis Başkanı Nafi Güral ise 58 yıllık iş dünyası deneyimlerini ve tavsiyelerini paylaştı. Hem aile, hem de iş hayatında, durağanlıktan ve olumsuzluktan uzak durulması gerektiğini vurgulayarak, kendi hayatından örnekleri paylaşan Güral şunları söyledi: “Kendimden yaşça büyük farklı mesleklerdeki insanlarla vakit geçirmeye çalıştım, onların yanında davranışları, hayatı öğrendim. Kendimden büyük birikimli insanlarla bir arada olmaktan büyük fayda gördüm. Durağan ve olumsuz insanlarla bir arada olmak fayda sağlamaz, onlardan uzaklaşmalısınız. Ne kadar başarılı olmak istiyorsanız, o kadar olmak zorundasınız, tabi hesabınızı da iyi yaparak. 58 yıldır çalışıyorum. Yüz ağartacak sonuçlar almak için, saç ağartacak kadar çalışmak gerekir. Bulunduğunuz yerde iz bırakmalısınız. Başarılı kişilerin beş özelliği, kendini iyi yönetmek, işlerini iyi yönetmek, çalışanlarını iyi yönetmek, ilişkilerini iyi yönetmek, krizleri iyi yönetmektir. Sağlık ve aile olmak üzere, iki şey çok değerlidir. Sosyal hayatınızı önemseyin, size ayrı bir enerji verir. Sivil toplum kuruluşlarında bulunmak çok faydalı ve önemlidir, size uygun olanlarda görev alın. Konuşmayı ve dinlemeyi de çok önemseyin. Dinlemeyi bilmek son derece önemlidir, sabırla sonuna kadar dinleyin ama sözünüzü kesen olursa, hatırlatın. Balıkları uçmaya, kuşları da yüzmeye zorlamayın. Herkesin bir yeteneği, bir kapasitesi vardır, daha fazlasını beklemeyin. Profesyonellerinizi iyi seçin, zor işleri başarmak kadar keyifli bir şey yoktur, siz işten değil, iş sizden korksun. Her iş bir deneyim, bir tecrübedir. Olmaz demek, yapabilme imkânlarının önünü kapatmaktır. Ya en büyük olacağız, ya en iyisi olacağız. Başarabileceğinize inandığınız zaman, her şeyin üstesinden gelebilirsiniz. Yorgunluğu hiç bilmiyorum. Her şey zihinde başlıyor ve bitiyor. Hem kendiniz, hem çocuklarınız için İngilizceyi mutlaka öğrenin, öğretin. Ne zaman isterseniz küçük gruplar halinde görüşebilir, interaktif bir şekilde sohbet edebiliriz. İnşallah hepiniz başarılı iş insanları, örnek alınacak insanları olursunuz.”

TOBB Kütahya Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Alper Olgun ve kurul üyeleri de, girişimciler kuruluna ve faaliyet gösterdikleri sektörlerine ilişkin bilgi sunarak, planlanan çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Kurulun, Kütahya’nın geliştirilmesi amacıyla yapılacak sosyal ve ekonomik alandaki çalışmalara katkı sağlamayı arzu ettiklerini dile getiren kurul başkanı Olgun, girişimci ve yatırımcıların ülke ekonomisi açısından büyük önem taşıdığını belirterek, ekonominin güçlü olması ile ülkenin de daha güçlü olacağını belirtti.

Görüşmelerden memnuniyetin dile getirildiği ziyaretlerin sonunda, KUTSO Meclis Başkanı Nafi Güral ve KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç’a, TOBB Kütahya GGK Başkanı Ali Alper Olgun tarafından, günün anısına kitap hediye edilerek, karşılıklı iyi dilekler paylaşıldı.

Haber: KUTSO Basın