Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) ile Kütahya Gümrük Müdürlüğü iş birliğindeki “Dış Ticarette Gümrük İşlemleri” semineri, KUTSO salonunda gerçekleştirildi.

KUTSO Dış Ticaret Çalışma Grubu koordinatörlüğündeki seminer, Kütahya Gümrük Müdürlüğü Uzmanı Hüseyin Arslan ile MYB Limited Şirketi Dış Ticaret Uzmanı Mustafa Yasin Baştuğ sunumunda yapıldı.

Katılımcılara, ihracat prosedürleri, fatura, sertifika gibi belgeler, gümrük evrakları, dolaşım belgeleri, fatura ve poliçeler, vergi hesaplaması, ödeme şekilleri, gümrük mevzuatı, gümrük rejimi, dış ticaret mevzuatı, onaylanmış kişi statü belgesi, bağlayıcı menşe bilgisi gibi konularda ayrıntılı bilgiler verildi. Örnek belge, doküman uygulamalar ile bilgi verilmesinin yanı sıra, karşılıklı görüş alış verişi yapılarak, katılımcıların soruları cevaplandırıldı.

Katılımcılar, KUTSO’nun düzenlediği eğitim ve seminer programlarından memnuniyet duyduklarını belirterek, teşekkür etti.