Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman başkanlığındaki Kütahya heyeti, Altıntaş Zafer Organize Sanayi Bölgesi tanıtımı için İstanbul’da çeşitli ziyaret ve görüşmelerde bulundu.

Sunduğu teşvik ve imkânlar açısından bölgenin en cazip yatırım yerlerinden biri olması beklenen Altıntaş Zafer Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) potansiyeli ve yatırım avantajları İstanbul’da tanıtıldı. 

Heyette, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Öncel, KUTSO Dış Ticaret Çalışma Grubu Başkanı Umut Eskioğlu ve Başkan Yardımcısı İlker Olgun’da yer aldı.

“Türkiye İhracatçılar Meclisine Ziyaret”

Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman başkanlığındaki heyet ilk olarak Türkiye İhracatçılar Meclisini ziyaret ederek, Zafer OSB için yatırım çağrısında bulunup destek istedi.

“İhracatın Yükselen Yıldızı Kütahya”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Türkiye İhracatçılar Meclis Başkanı İsmail Gülle, “Üretim ve ihracatın yükselen yıldızı Kütahya’da yatırım ve destek olanakları ile ihracat potansiyelini istişare ettik. Kütahya’nın davetlerine en kısa sürede icabet edeceğiz inşallah” dedi.

“Zafer OSB Yatırımları Bekliyor”

Kütahya’da 1. ve 2. Organize Sanayi Bölgelerindeki doluluk oranına ulaşıldığını belirten Vali Dr. Ömer Toraman, uygun bir lokasyonda Altıntaş Zafer OSB’nin hayata geçirildiğini ve yatırıma uygun hale getirildiğini söyledi.

“İTO ve İSO Ziyaret Edildi”

Daha sonra İstanbul Ticaret Odasını (İTO) ziyaret eden Kütahya heyeti, İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç ile istişarelerde bulunup, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı’na katıldı.

“2019’u Geride Bırakırken 2020’de Yeni Ekonomik Ufuklar” ana gündemiyle yapılan meclis toplantısına; eski Hazine Müsteşarı Dr. Mahfi Eğilmez, Dünya Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ, Dünya Gazetesi Yayın Kurulu Başkanı Dr. Şeref Oğuz ve haberturk.com yazarı Abdurrahman Yıldırım konuk oldu.

Toplantıya; Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak, Altıntaş Belediye Başkanı Arif Teke, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç, KUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Öncel, İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Altun ve Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Halil Peltek, Zafer Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Kutlu Eser, Altıntaş Zafer OSB Müdür Vekili H.Göksel Ilgaz katıldı.

“Kütahya, yatırımların cazibe merkezi haline geldi”

İş dünyası temsilcilerine ve konuklara hitap eden Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, dünyada sanayinin alt kollarında coğrafi değişimler yaşandığını ve farklı coğrafyalara kaydığını belirterek, Türkiye içinde de benzer bir dönüşüm yaşanması gerektiğini söyledi. Yüksek katma değerli ve AR-GE’ye dayalı olmasa da diğer sanayi sektörlerinde Anadolu’ya yönelme olduğunu anlatan Vali Toraman, Kütahya gibi farklı bölgelerin cazip hale geldiğini ifade etti.

“Bölgemiz nitelikli işgücüne sahip”

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç ise, kürsüden hitabında, İstanbul Sanayi Odası’nın, Türkiye’nin göz bebeği olduğunu ve bu değerden istifade etmek istediklerini söyledi. Türkiye’nin en önemli ve öncelikli meselesinin eğitim olduğuna değinen Özotraç, ilde 34 endüstri meslek lisesi olduğunu ve yeni bir eğitim sistemini kendilerine hedef koyduklarını, bu yönde çalışmaların devam ettiğini dile getirdi. Özotraç, Zafer OSB’nin Afyonkarahisar, Uşak ve Kütahya arasında olduğunu belirterek işgücü konusunda sorun yaşanmayacağını kaydetti.

Hitapların ardından, Zafer Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Kutlu Eser, Kütahya ve Zafer OSB’deki yatırım fırsatları ve avantajları hakkında bilgilendirme sunumu yaptı.