KÜTAHYA KÜLTÜR VE SANAT DERNEĞİ’NDEN KUTSO’YA ZİYARET

Kütahya Kültür ve Sanat Derneği (KÜSAD) Başkanı Bayram Yıldız ile beraberindeki dernek üyeleri, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası’na (KUTSO) nezaket ziyaretinde bulundu.

KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç ile KUTSO Yönetim Kurulu üyelerinin hazır bulunduğu ziyarette, karşılıklı bilgi alış verişi yapıldı.

“KÜSAD Başkanı Yıldız; Türkiye’nin tek sanat kütüphanesini oluşturuyoruz”
KÜSAD Başkanı Bayram Yıldız, derneğin yaptığı faaliyetler ile önümüzdeki dönemde planlanan çalışmalarına ilişkin bilgi sundu. Derneğin Kütahya Kültür ve Sanat Evi konağında hizmet verdiğinden bahisle, Türkiye’nin tek sanat kütüphanesini oluşturmaya başladıklarının müjdesini verdi. Yıldız, yeni nesillere ve araştırmacılara nitelikli bir kaynak da oluşturabilecek olan sanat kütüphanesi ile ilgili çalışmaların devam ettiğini dile getirdi.

KÜSAD Başkanı Yıldız; “Kurtuluşun Beşiği Dumlupınar” Projemiz başlıyor
Kütahya’nın ve kuruluşun merkezi Domaniç’in tanıtımına katkı sağlamak amacıyla yapılan, Domaniç’in doğa, tarih, etnografik özelliklerini konu alan “Kuruluşun Beşiği Domaniç” sosyal sorumluluk projesinin tamamlandığını, bu kapsamda 29 sanatçıya ait 70 eserin 10 farklı yerde sunulduğunu belirten KÜSAD Başkanı Yıldız, yeni bir sanat projesinin “Kurtuluşun Beşiği Dumlupınar” temasıyla yapılacağını ifade etti. KUTSO’nun sanata ve sanatçıya verdiği önem ve desteklerden dolayı teşekkür ederek, görüşmeden memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

KUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Öncel, derneğin faaliyet gösterdiği konakta yapılan çalışma ve faaliyetlerden dolayı tebrik etti. Sanatçıların tanıtıcı objelerinin ticaretinin de yapılabileceğini, farklı gelir gruplarındaki ziyaretçilerin talebine uygun ürünler sunulabileceği önerisini dile getirdi.

KUTSO Başkanı Özotraç; “STK’ların birbirine desteği çok önemli”
Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç, KUTSO’nun kurumsal yapısı ile yürütülen çalışma ve faaliyetler hakkında bilgi paylaştı. Sivil toplum kuruluşlarının, şehir açısından, sanat, eğitim, ticaret gibi birçok alanda önem taşıdığını, birlik ve beraberliğin sağlanmasının, birbirine destek vermenin, şehrin kazanımları için önemli bir etken olduğunu dile getirdi. Derneğin gayretli ve başarılı çalışmalarını tebrik eden Özotraç, bu çalışmalardan dolayı KUTSO adına teşekkür ederek, ziyaretten memnuniyet duyulduğunu belirtti.

Karşılıklı iyi dileklerin ve hediye takdiminin ardından, hatıra fotoğrafı çekilmesiyle ziyaret sona erdi.

Haber: KUTSO Basın