Koronavirüs (COVID-19) Duyurusu Hk.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden Odamıza gönderilen yazıda;

Avrupa Komisyonu, koronavirüs (COVID-19) hakkında kamu sağlığının korunması ile eşya ve temel hizmetlere erişimi sağlamak adına 16.03.2020 tarihinde basın duyurusu yapmak suretiyle bir kılavuz yayınlamıştır. Bahsi geçen belgelerin gayrıresmi çevirileri ekte sunulmaktadır.

Aşağıda belirtilen hususlara ilişkin olarak alınan bilgi ve öneriler, çözüm sağlanması adına yetkili makamlarla paylaşılacaktır.

– Kılavuz çerçevesinde düzenlenen hususlara ilişkin olarak sorun yaşanıyor ise sorun yaşanan noktalar ve uygulamalara dair somut bilgi ve varsa belge temin edilmesi,

– İntermodal taşımacılık alanında (özellikle mod değişimlerinde) sorun yaşanıyor ise somut bilgilerle ifade edilmesi,

– Sürücülere ait park alanlarında alınan tedbirler ve bu alanlarda bulunulması gerektiği düşünülen iyileştirmelere dair önerilerin paylaşılması.

Bilgilerini ve konuya ilişkin olarak yetkili makamlara iletilmesi istenen bilgi ve çözüm önerilerinin 25.03.2020 tarihine kadar kutso@kutso.org.tr  adreslerine e-mail yoluyla gönderilmesi hususunda gereğini rica ederiz.

EKLER

1-BASIN DUYURUSU