Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay’ın, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Başkanı İsmet Özotraç’a gönderdiği yazıda, “birlikte bölgenin ve ülkenin gücüne güç katmaya devam edeceğiz” şeklindeki bildirimi, KUTSO tarafından memnuniyetle karşılandı.

TOBB çatısı altında çeşitli iş birliği ve görüşmelerde bulunan, KUTSO ile BTSO, 2010 yılından bu yana kardeş oda protokolüne sahip bulunmaktadır.

2019 yılı Ekim ayında, Kütahya heyeti ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’na gerçekleştirilen ziyarette, Kütahya Altıntaş Zafer Organize Sanayi Bölgesi, ilimizdeki yatırım avantajları gibi konularda bilgiler verilmiş ve yatırıma davet edilmiştir.

Bu ziyaretin ardından, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın konuk edildiği Bursa Ticaret ve Sanayi Odası meclis toplantısına, Kütahya heyetimiz, BTSO yetkililerinin davetlisi olarak katılmıştır. Bu toplantıda, Kütahya ve cazip yatırım imkânları hakkında bilgi sunulmuştur. Kütahya heyeti ile yakından ilgilenen BTSO Başkanı İbrahim Burkay ve beraberindeki heyetin, Kütahya ile iş birliğinin bölgesel kalkınma açısından önemli olduğunu belirtmesi ve KUTSO’nun taleplerinin önemsendiğini, iş birliğinin sürdürüleceğini dile getirmesi, KUTSO tarafından memnuniyet verici olmuştur. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ise iş dünyasına “Kütahya’ya yatırım yapın” çağrısında bulunmuştur.

KUTSO’nun sürdürdüğü bu çalışmalar çerçevesinde, KUTSO Başkanı İsmet Özotraç’ın, 19 Haziran 2020 tarihinde BTSO Başkanı İbrahim Burkay’a gönderdiği yazıda, Kütahya Altıntaş Zafer OSB’deki yeni gelişmeler, parsel tahsislerinin devam ettiği, 55,00 TL/m² alt yapı katılım bedelinde indirim yapılarak, 27,00 TL/m² olduğu, sosyal ve ekonomik kalkınmaya katkı sağlamak üzere Kütahya’da devam eden çalışmalara ilişkin bilgi paylaşılmıştır.

Bahse konu KUTSO yazısına cevaben, BTSO Başkanı İbrahim Burkay’ın, KUTSO Başkanı İsmet Özotraç’a gönderdiği 3 Temmuz 2020 tarihli yazıda, “Kütahya Altıntaş Zafer Organize Sanayi Bölgesi’nde yürütülen çalışmaların yakından takip edildiği, bölge yatırımcıları için sağlanan imkânları da üyeleri ile paylaşmaya devam ettikleri” bildirilmiş, “yatırım imkânlarının geliştirilerek, bölgenin ve ülkenin üretim, istihdam ve ihracat potansiyelini geliştirecek her projede KUTSO’nun çalışmalarının desteklenmeye devam edileceği” belirtilmiştir. Ayrıca, “iki komşu ve kardeş kentin iş dünyası temsilcileri olarak, ortak hedefler doğrultusunda sergilenecek örnek tavırla, bölgenin ve ülkenin gücüne güç katmaya devam edeceği” ifade edilmiştir.

BTSO Başkanı İbrahim Burkay’ın değerli desteği ve cevabi yazısından, KUTSO ve Kütahya’mız adına fevkalade memnuniyet duyduğumuzu paylaşır, zat-ı âline ve ekibine teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunarız.

İsmet ÖZOTRAÇ
Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO)
Yönetim Kurulu Başkanı