Eurostars Programı Türkiye-İskandinavya Çağrısı

Sayın Üyemiz

Türkiye Odalar ve Borsalar BirliÄŸi’nden Odamıza gelen yazıda,

Türkiye ve Ä°skandinav ülkeleri (Danimarka, Ä°sveç ve Norveç) arasındaki iÅŸbirliÄŸinin artırılması ve bu ülkelerdeki firmaların ortak Ar-Ge çalışmalarının desteklenmesi için Eurostars Programı Proje Teklif ÇaÄŸrısı açılmıştır. Eurostars kapsamında, herhangi bir teknoloji alanı ve sektör ayrımı olmaksızın Ar-Ge odaklı faaliyetler yürüten KOBÄ°’lerin ve büyük ölçekli iÅŸletmelerin uluslararası Ar-Ge projeleri desteklenmektedir.

Bu kapsamda, en az bir Türk ve bir Ä°skandinav ülkesinden birer kuruluÅŸun katılımıyla, pazara yönelik, yenilikçi ürün ve süreçlerin geliÅŸtirilmesi amacı taşıyan uluslararası Ar-Ge projeleri desteklenecektir. Proje konsorsiyumlarında Ar-Ge yoÄŸun bir KOBÄ°’nin koordinatör olarak yer alması beklenmektedir. Ayrıca, ilgili Ä°skandinav firmaları ile iletiÅŸime geçmek ve ortak bulmak için, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik AraÅŸtırma Kurumu (TUBÄ°TAK) tarafından oluÅŸturulan Linkedln web sayfasına (https://www.linkedin.com/groups/8789769/)kayıt olunması gerekmektedir.

ÇaÄŸrı için son baÅŸvuru tarihi 3 Eylül 2020’dir. BaÅŸvurular Eurostars websitesinden (https://www.eurostars-eureka.eu) alınacaktır. TÃœBÄ°TAK, programın ulusal koordinasyonundan sorumlu kurum olarak yetkilendirilmiÅŸ olup detaylı bilgi için kurumun Uluslararası Ä°ÅŸbirliÄŸi Daire BaÅŸkanlığı ile (Eurostars Ulusal Proje Koordinatörü Elif DoÄŸan Arslan, Tel: 0312 298 1416 elektronik posta: eurostars@tubitak.gov.tr, www.ufuk2020.org.tr) irtibat kurulması gerekmektedir.

Bilgilerinize sunarız,

Saygılarımızla,

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası

Genel SekreterliÄŸi