KUTSO MESLEK KOMİTELERİ TOPLANTISI YAPILDI

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) olağan meslek komiteleri toplantısı, koronavirüs salgını sebebiyle alınan tedbirler kapsamında, online olarak video konferans şeklinde gerçekleştirildi.

KUTSO Meslek Komitesi Üyelerinin online bağlantıyla katıldıkları toplantı, KUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Ahmet Y.Yazaroğlu ve Hasan Öncel başkanlığında yapıldı.

Gündem maddelerinin müzakere edilerek ilgili kararların alındığı toplantıda, son dönemlerde yaşanan koronavirüs salgınından dolayı sağlık ve huzur temennisi dile getirildi.

KUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Y.Yazaroğlu, küresel salgının ekonomiye olumsuz etkilerini azaltmak amacıyla, iş dünyası yararına ülke genelinde gerçekleştirilen TOBB Nefes Kredisi, Halkbank Cansuyu Kredisi, işe devam desteği, kısa çalışma ödeneği, vb. gibi konularda bilgi paylaştı. Pandemi nedeniyle, üyelerin yaşadığı sorunların ve taleplerin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) iletildiğini, TOBB tarafından ilgili kurumlar nezdinde çözüme kavuşturulması konusunda takip edilerek sonuçlananlar hakkında üyelere düzenli bilgi aktarıldığını belirtti.

KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın, TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ve ülke genelindeki ticaret ve sanayi odası başkanlarının katılımıyla TOBB tarafından düzenlenen video konferans toplantıya katıldığını belirterek, bu hususta bilgi aktardı. Özotraç, bu toplantıda, küresel salgının ekonomiye olumsuz etkilerini azaltmak amacıyla yapılan çalışmalara ilişkin bilgi verildiğini söyledi. Bu kapsamda, tüm sektörlerin mücbir sebep kapsamına alındığı, SGK, vergiler, kamu alacakları, elektrik doğalgaz ödemeleri, aidatlar vb. gibi konularda düzenlemeler yapıldığı, Covid-19’un meslek hastalığı kapsamından çıkarıldığı, sınır kapıları, demiryolu, lojistik alanında çalışmaların sürdüğü, bakanlık tarafından sanal fuar uygulamasının başlatıldığı gibi konuların açıklandığını ileterek, iyi dileklerini paylaştı.

KUTSO Meclis Başkanı Nafi Güral, video konferansın, iş hayatında faydalı bir yöntem olarak uygulandığını belirterek, gündeme ilişkin görüşlerini paylaştı. Küresel salgının ekonomiye etkilerine dair iyileşme işaretlerinin görülmeye başlandığını, ancak kurallara titizlikle uyulması gerektiğinin önemli olduğunu vurguladı. Perakende sektöründeki etkilerin sektörel açıdan ve AVM’ler açısından incelenmesi gerektiğini, iş dünyası için olumlu gelişmelerin süreceğini belirterek, işlerine devam etmelerini tavsiye etti. Sağlık, huzur ve bereketli günler için iyi dileklerini paylaştı.

Hitapların ve gündemin tamamlanmasının ardından, iyi dileklerin iletilmesiyle KUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Y.Yazaroğlu tarafından, toplantı kapatıldı.

Haber: KUTSO Basın