PCR Testi Hk.

Sayın  Üyemiz,

T.C. Kütahya Valiliği İl Sağlık Müdürlüğünden, Odamıza gönderilen yazıda;

Çin Wuhan şehrinde başlayan ve tüm dünyayı etkileyen Covid-19 pandemisi Ülkemizi de etkisi altına almıştır. Sağlık Bakanlığımızca vatandaşlarımızın korunması ve tedavisi ile ilgili tüm tedbirler alınmış ve anlatmaya da devam edilmektedir.

Söz konusu hastalıkla ilgili olarak şüpheli görülen vatandaşlara teşhis amaçlı Covid-19 (Sars —CoV-2) PCR Testi yapılmaktadır. Ancak bu test sadece Bakanlığımızca yetki verilmiş mikrobiyoloji laboratuvarlarında yapılmaktadır. İlimizde bu testi yapmaya tek yetkili mikrobiyoloji laboratuvarı T.C. Sağlık Bakanlığı Kütahya SBÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde olup ilimizde bulunan özel hastanelerin bu testi yapmak için bugün (01.10.2020) itibariyle yetkisi bulunmamaktadır. Bu testin yapılması için gerekli olan numune alma malzemeleri ücretsiz olarak özel hastanelere Sağlık İl Müdürlüğü sağlamaktadır. Özel hastaneler PCR Testi için gerekli olan numuneleri alarak çalışılması için T.C. Sağlık Bakanlığı SBÜ Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Mikrobiyoloji Laboratuvarına ulaştırmaktadır.

Bu kapsamda kurumunuza söz konusu testin yapılmasıyla ilgili yapılacak duyuru ve başvurularda yukarıda belirtilen hususların dikkate alınmasını rica eder konuyu bilginize sunarız.

Saygılarımızla,

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası

Genel Sekreterliği