Şehir Eşleştirme Hibe Programı kapsamında Kütahya Belediyesi ve Macaristan Pecs Belediyesi ortaklığında, ilimizdeki kurum kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşlarının iştiraki ve katkısıyla yürütülen “Kütahya ve Pecs İş Birliğinin Güçlendirilmesi İçin Kültür ve Yaratacılık” projesinin kapanış toplantısı, koronavirüs pandemisi sebebiyle çevrimiçi (online) olarak gerçekleştirildi.

Kütahya Belediye Başkanı Sayın Prof. Dr. Alim Işık ve Pecs Belediye Başkanı Sayın Peterffy Attila’nın açılış konuşmalarıyla başlayan toplantıya, Macaristan Türkiye Büyükelçisi Sayın Viktor Matis, Macaristan’daki Ticari Ataşemiz Sayın Başak Araslı Akyol, Birleşmiş Şehirler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Teşkilatı (UCLG-MEWA) Genel Koordinatörü Sayın Salim Korkmaz ve Pecs Üniversitesi’nden Beata Seres’in yanı sıra, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) temsilcisi olarak Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Öncel katıldı.

Toplantıda Macaristan ve Kütahya arasındaki uzun bir geçmişi olan dostluğun yeni projelerle daha da geliştirilmesi ve her iki şehrin de kültür aracılığıyla sürdürülebilir kalkınmayı başarabileceği hususunda karşılıklı görüşler paylaşıldı.

Toplantıda KUTSO’yu temsilen hitap eden Hasan Öncel, her iki şehir arasındaki iş birliğinin artırılması ve ekonomik katkı sağlaması yönünde, KUTSO’nun paydaşlarıyla iş birliğine ve desteğe hazır olduğunu vurguladı.

Haber: KUTSO Basın