Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) koordinatörlüğündeki TOBB Kütahya Genç Girişimciler Kurulu (GGK) İcra Komitesi toplantısı, Covid-19 küresel salgın tedbirleri kapsamında, video konferans ile gerçekleştirildi.

TOBB Kütahya GGK İcra Komitesi Başkanı Ali Alper Olgun Başkanlığındaki, KUTSO Genel Sekreteri Salih Nafi Alıç’ın da katıldığı toplantıda, pandemi sebebiyle iş dünyasının yaşadığı sıkıntılar ve sektörlere etkilerine dair fikir paylaşımları yapıldı.

TOBB Kütahya GGK İcra Komitesi Başkanı Ali Alper Olgun’un, toplantıya katılımlarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etmesiyle başlayan toplantı, pandeminin çeşitli sektörlere etkileri hakkındaki görüşlerin dile getirilmesiyle devam etti. Olgun, Covid-19 sebebi ile yaşanan seyahat kısıtlamalarının, döviz kurundaki değişiklikleri de etkilediğini, ancak ilerleyen günlerden ümitli olduğunu ve işlerin yoluna gireceğini düşündüğünü belirtti. Kendi işletmelerindeki üretimin, koronavirüs tedbirleri alınan dönemde de, kesintisiz devam ettiğini söyleyen Olgun, pandeminin sebep olduğu ekonomik durgunluğun, üretim ve turizm sektörlerinin desteklenmesiyle aşılabileceği görüşünü dile getirdi. Talep veya kur korkusu olmadan çalışmaya devam etmek ve ümitsizliğe kapılmamak gerektiğini, böylece yaşanan sorunlara çözüm bulunabileceğine inandığını sözlerine ekledi. Kütahya’nın gelişmesinde, girişimciliğin ve iş dünyasının taleplerine yönelik, sosyal ve ekonomik alanda yapılacak çalışmalara katkı sağlamaya devam edileceğini belirterek, iyi dileklerini paylaştı.

Katılan kurul üyeleri ile önümüzdeki günlerde yapılması planlanan çalışmalara ilişkin görüş alış verişi yapılmasının ardından toplantı sona erdi.

 

 

Haber: KUTSO Basın