KOSGEB Ar-Ge, Ür-Ge ve İnovasyon Destek Programı

Sayın Üyemiz,

Zafer Kalkınma Ajansından Odamıza gelen yazıda,

KOSGEB tarafından 01.02.2021 itibariyle başvuruları alınacak olan “KOSGEB Ar-Ge, Ür-Ge ve İnovasyon Destek Programı ” duyurusu ilan edilmiştir.

Buna göre Araştırma-Geliştirme (Ar-Ge) ve inovasyon projeleri aracılığıyla bilim ve teknolojiye dayalı yeni fikir ve buluşlara sahip küçük ve orta büyüklükte işletmeler (KOBİ) ile girişimcilerin; yeni bir ürün, yeni bir süreç ve/veya yeni bir hizmet üretmelerinin veya iyileştirmelerinin, Ürün- Geliştirme (Ür-Ge) faaliyetleri ile değişen pazar taleplerine ve teknolojik gelişmelere uyum sağlamaları amacıyla, KOBİ’ler tarafından orijinal, iyileştirilmiş veya değiştirilmiş yeni ürünlerin üretilmesi desteklenecektir.

Ar-Ge, Ür-Ge ve İnovasyon Destek Programı kapsamında destek üst limiti 750.000 TL’dir.
Programdan yararlanabilecek başvuru sahipleri araştırma, geliştirme ve inovasyon konularında projesi olan işletmeler/girişimciler ile ürün geliştirme konusunda projesi olan işletmeler olarak belirtilmiştir.
Programa başvuru www.kosgeb.gov.tr adresinden veya e-devlet üzerinden erişim sağlanan KOBİ Bilgi Sistemi (KBS) üzerinden Ar-Ge, Ür-Ge ve İnovasyon Destek Programı Proje Başvuru Formunun doldurulup onaylanmasıyla yapılmaktadır.
Proje süresi en az 8, en fazla 24 aydır.
Detaylı bilgiye https://www.kosgeb.gov.tr/site/tr/genel/destekdetay/7664/arge-urge-ve-inovasyon-destekprogrami bağlantısından ulaşılabilir.

 

Saygılarımızla,
Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası
Genel Sekreterliği