Festivaller TEKNOFEST

İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü’nden Odamıza gönderilen yazıda;

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde gerçekleştirilmektedir. Geçtiğimiz yıl 81 İl ve 84 ülkeden 20.197 takım, 100 bin genç başvuruda bulunmuş olup, başvurular arasından 5000 finalistin belirlendiği yarışmalarda gençler kıyasıya mücadele etme şansını yakalamıştır.

Bu yıl TEKNOFEST Teknoloji yarışmalarına yine ilkokul seviyesinden ortaokul, lise, üniversite, lisansüstü ve mezun seviyesine kadar nitelikli binlerce gencimiz hayallerini gerçekleştirmek için birbirinden farklı kategorilerde düzenlenen teknoloji yarışmalarına katılabilecektir. Her yıl bir önceki yıla göre daha fazla yarışma kategorisinin açıldığı ve Türkiye tarihinin en büyük ödüllü teknoloji yarışmaları olan TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları bu yıl 35 farklı kategoride düzenlenecek olup, yarışmalara başvuru için belirlenen son tarih 28 Şubat 2021’dir. TEKNOFEST 2020’den farklı olarak Karma Sürü Simülasyon, İletişim Teknolojileri, Savaşan İHA, Yapay Zekâ, Kültür ve Turizm Teknolojileri, Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri, Tarımsal İnsansız Kara Aracı, Sanayide Dijital Teknolojiler Yarışmaları bu yıl ilk kez düzenlenecek olup, https://teknofest.org/yarismalar.html adresinden detaylı bilgi alınıp başvuru yapılabilmektedir.

EK :Teknofest Tanıtım Metni.