Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) İstanbul Tahran-İslamabad Yük Treni

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB), Odamıza gönderilen yazıda;

Devlet Demiryolları Taşımacılık A. Ş. Genel Müdürlüğü yazısına atfen, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’nın (EİT) toplantısı neticesinde, İstanbul-Tahran-İslamabad (ITI) Yük Treni’nin hizmete sokulması konusunda, ülkemiz, İran ve Pakistan Demiryolları arasında mutabakata varıldığı ve bu kapsamda rekabetçi ve cazip bir taşıma tarifesi oluşturularak, taşıma organizasyonunun sağlanması adına, her ülke tarafından aşağıda bilgileri verilen ulusal forwarder şirketlerin tespit edildiği bildirilmektedir.

Yazıda belirtildiği üzere, ITI Yük Treni, Türkiye-İran-Pakistan parkurunda işletilecek; trenle, konteyner ve konvansiyonel yükler taşınabilecek; yükler, hat farklılığından dolayı İran’ın Zahedan kentinde aktarmaya tabi tutulacak ve trene Türkiye ve Pakistan’da farklı noktalardan yük verilmesi mümkün olacaktır. Türkiye (Köseköy) (1850 km) – İran (2603 km) – Pakistan (İslamabad) (1990 km) arasında toplam taşıma süresi 14 gün olarak hesaplanmıştır.

Bilgilerinize sunarız.

İstanbul-Tahran-İslamabad (ITI) Yük Treni Ulusal Forwarder Şirketleri:

Türkiye: MFA Lojistik A. Ş. (+90 531 779 29 90; +90 312 557 56 81; info@mfalojistik.com)

İran: Rassan Rail Pars (+98 912 140 27 00)

Pakistan: Haroon Brothers & Co. (+92 332 94 66 135)