Akkuyu Nükleer Santral Projesi – İhale Süreçleri Hakkında

Sayın Üyemiz;

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) Odamıza gönderilen yazıda;

Ülkemiz ile Rusya arasında 2010 yılında imzalanan, hükümetler arası anlaşmasıyla ‘Akkuyu Nükleer Santrali’nin kurulmasına yönelik çalışmalar başlamış olup, 2018 yılı Nisan ayında birinci ünite, 2019 yılı Ağustos ayında ikinci ünite için İnşaat Lisansı alınması ile inşaat faaliyetleri başlamıştır.

Akkuyu Nükleer Santrali ihaleleri, proje şirketi Akkuyu Nükleer A.Ş. ve ana yüklenici Titan 2 IC İçtaş İnşaat A.Ş. tarafından, Rus devlet nükleer şirketi Rosatam kurallarına göre düzenlenmekte olup, ihalelere katılmak isteyen Türk firmalarına başvuruları hususunda yardımcı olmak amacıyla da ana yüklenici tarafından İstanbul’da Tedarikçi İlişkileri Birimi kurulmuş ve bilgilendirme hattı açılmıştır.

Yerli katkının arttırılması çalışmaları kapsamında; Akkuyu Nükleer Santrali ihalelerinin yayımlanacağı sayfalara ilişkin bilgi notu ve Tedarikçi İlişkileri Birimi’nin irtibat bilgileri ekte tarafınıza sunulmaktadır.

Konuyu bilgilerinize sunar, gereğini rica ederiz.

EK : İhale Süreçlerine İlişkin Bilgiler