T.C. Kütahya Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden Odamıza gönderilen yazıda;

Yapı İşleri Genel Müdürlüğü 15.03.2021 gün ve 509974 sayılı gönderilen ilgi yazı ile Yapı Malzemeleri ve Zemin Laboratuvarları Uygulama Yönetmeliği gereğince Bakanlığımızdan izin belgeli laboratuvarlarda görev alacak denetçi, deney yapan eleman ve numune alma elemanlarına yönelik laboratuvar deney eğitiminin dijital platformda düzenleneceği bildirilmektedir.

Konuya ilişkin eğitime katılmak isteyen kişilerin http://kayitesb.gov.tr adresinden eğitimlerini tamamlamaları gerekmekte olduğu ve eğitim ücretinin 250 TL olduğu ilgi yazıda belirtilmektedir. Eğitim ücretinin ödemesi için kişiler kayıt olduktan sonra bireysel mesajla bilgi iletileceği bildirilmiştir.

Verilecek eğitime ilişkin ilimizde faaliyet gösteren laboratuvar kuruluşları, hazır beton firmaları ve sektörde eğitim almak isteyen paydaşlara tebliğ edilmesi istenilmekte olup, konuyu bilgi ve değerlendirmenize sunarız.