2020 Yılı Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması Hk.

Sayın Üyemiz,

İstanbul Sanayi Odasından, Odamıza gönderilen yazıda;

Tarihte eşi benzeri görülmemiş bir yılı, tüm zorluklara rağmen üretim, yatırım ve istihdam azmimizi kaybetmeden geride bırakıp Ülkemiz, Covid-19 salgınının damga vurduğu 2020 yılını büyümeyle kapatan az sayıda ülkeden biri olmayı başardı ve bu başarı tartışılmaz bir şekilde sanayi sektörü öncülüğünde gerçekleşti. Salgının yol açtığı pek çok zorluk halen devam ediyor. Ancak aşıların kısa sürede hayatımıza girmesiyle, artık ileriye daha umutlu bakabiliyoruz. Hep birlikte yeni dönemin gereksinimlerine uyum sağlayarak ve geleceğin fırsatlarına odaklanarak, faaliyetlerimizi sürdürmenin gayreti içinde olacağız.

Bildiğiniz üzere, Odamız tarafından 1968 yılından bu yana her yıl kamuoyuna sunulan “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” araştırması, sanayimize ve ekonomimize ilişkin önemli bir referans niteliğindedir. 50 yılı aşkın süredir Türk sanayi sektörünün gelişimine ışık tutan araştırma, katılımcı kuruluşların yurtiçi ve yurtdışı tanıtına da katkıda bulunmaktadır.

Hazırlıklarına başladığımız 2020 yılı Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması’na katılabilme alt sınırı net üretimden satışlarda 150 milyon TL olarak tespit edilmiştir. Büyüklük sıralamasında temel kriter olarak alınan net üretimden satışlar büyüdüğünün Kurumlar Vergisi Beyannamesi (E-beyanname) ile tutarlı olması gerekmektedir.

Net üretimden satışları 150 milyon TL’yi aşan ve 2020 yılı Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması’na katılmak isteyen kuruluşların;

www.iso500.org.tr adresinde yer alan “Anket Kullanıcı Girişi” uygulamasını kullanarak anket bilgilerini doldurmaları ve mali mühür uygulaması ile Kurumlar Vergisi Beyannamesini (E-beyanname) 4 Mayıs 2021 tarihine kadar sisteme yüklemeleri gerekmektedir.

Türk sanayi sektörüne yönelik en önemli araştırma nitelinde olan Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması’nın üyelerimize duyurulması ve katılımının sağlanması talep edilmekte olup, konuyu bilgi ve değerlendirmenize sunarız.

Saygılarımızla,

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası

Genel Sekreterliği