Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) ile Türk Hava Yolları arasında, iş birliği protokolü imzalandı.

KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç ile Başkan Yardımcısı Hasan Öncel’in hazır bulunduğu protokol imzasına, Türk Hava Yolları Ankara Satış Müdürü Melih Torlak, THY Bölgesel Uçuşlar Başkanlığı Pazarlama ve Satış Müdürü Murat Yağmur, THY Zafer Havalimanı İstasyon Şefi Erhan Bulut katıldı.

İş birliği protokolü kapsamında, Kütahya Altıntaş’ta bulunan Zafer Havalimanından, Kütahya-İstanbul arasında haftada karşılıklı dört uçuş seferi yapılması planlandı.

Türkiye’nin ilk bölgesel havalimanı olan Zafer Havalimanındaki seferler, bir yılı aşkın bir süreden sonra yeniden başlamış oluyor. Bölgedeki illerin yerel idareleri ile Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılan çalışmalar neticesinde, uçuşların yeniden başlaması, bölgede sevinçle karşılandı.

Şehrin, bölgenin gelişmesine ve ekonominin canlandırılmasına katkı sağlanması, Zafer Havalimanının etkinliğinin artırılması, iş dünyası temsilcilerine kolaylık sağlanması amacıyla yapılan iş birliği çerçevesinde, Zafer Havalimanındaki Kütahya-İstanbul THY iç hat bağlantı uçuşları, 5 Mayıs itibariyle başlayacak ve 29 Aralık 2021 tarihine kadar devam edecek.

Karşılıklı bilgi ve fikir alış verişinde bulunulan görüşmede, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Öncel, KUTSO’nun çalışmaları, üyelerin profili ve sektörlerine ilişkin bilgi paylaştı. Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç ise Zafer Havalimanının, yatırımlar için tahsisleri devam eden Kütahya Altıntaş Zafer Organize Sanayi Bölgesi açısından büyük önem taşıdığını, Kütahya’nın, bölgenin, sosyal ve ekonomik gelişmesinde mühim bir katkı olacağını ifade etti. Kütahya’nın ve iş dünyasının yararına çalışmaların, KUTSO tarafından önemsendiğini belirterek, bu amaçla, paydaşlarla iş birliğine devam edileceğini ifade etti. Bölgesel Zafer Havalimanının yeniden aktif bir şekilde hizmet vermesine katkıda bulunanlara teşekkür ederek, çevre illerdeki iş dünyası temsilcilerinin ve tüm hemşerilerimizin desteğinden memnuniyet duyulacağını sözlerine ekledi. Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak illerine hayırlı olması dileklerini paylaşan Özotraç, bölgedeki turizm ve yatırımlar açısından büyük önem taşıyan Zafer Havalimanındaki seferlerin, taleplere ve doluluk oranına göre düzenleneceğini belirtti.

Haber: KUTSO Basın