Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 76. ve 77. Genel Kurul toplantısı, korona virüs salgını tedbirleri nedeniyle, elektronik ortamda gerçekleştirildi.

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Meclis Başkanı Nafi Güral, Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç, Meclis Başkan Vekili Ahmet Bağırgan, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Tolga Eskioğlu, Meclis Üyeleri Semra Tozaraydın, Mustafa Kızıklıoğlu, Genel Sekreter Salih Nafi Alıç, KUTSO’yu temsilen, çevrimiçi bağlantıyla toplantıya katıldılar.

Açılış, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Genel Kurul Toplantısı, TOBB film gösterimi ve TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu ile TOBB Genel Kurul Başkanı Erdal Bahçıvan konuşmaları ile devam etti. Yönetim Kurulu faaliyet raporlarının Genel Kurula sunulması, müzakeresi ve oylanmasının ardından komisyon sunumlarına geçildi. Hesapları İnceleme Komisyonu, Mevzuat Komisyonu, Ekonomi Raporu İnceleme Komisyonu, Dilekleri İnceleme Komisyonu, Avrupa Birliği Uyum Komisyonu, Dış İlişkiler Komisyonu, Vergi Komisyonu, Ekonomi Politikası Komisyonu, Basın ve Yayın Komisyonu sunumları, komisyon başkanlığı tarafından yapıldı. KUTSO Meclis Üyesi Semra Tozaraydın, Basın ve Yayın Komisyonu Başkanı olarak komisyon sunumunu yaptı.

TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, hitabında, pandemi sürecinde iş dünyasının yararına gerçekleştirilen faaliyetler ile ekonomik desteklere ilişkin bilgi paylaştı. Vergi ve kredilerin ertelenmesi, kısa çalışma ödeneği, düşük maliyetli kredi destekleri, nefes kredisi vb. ile işletmelere finansal kaynak sağlandığını belirtti. Son dönemlerde yürütülen çalışmalardan da söz eden TOBB Başkanı, yerli otomobil TOGG ile ilgili gelişmeler, yurt içi ve yurt dışı ihracat destek ofisleri, Sağlam KOBİ Projesi ve diğer projeler, mesleki eğitimin iyileştirilmesine yönelik çalışmalar, coğrafi işaretli ürün sayısındaki artış, TOBB Sanal Fuar Uygulaması, her yıl TOBB öncülüğünde oda ve borsalar aracılığıyla yapılan eğitim yardımı ile bu yıl 30 bin tablet bilgisayar dağıtıldığı, TOBB çatısı altındaki oda ve borsaların organ üyeleri adına Hatay ağaçlandırma sahasına 27 bin fidan bağışı yapıldığını ifade etti.
Hisarcıklıoğlu, 81 il ve ilçelerden katılan tüm delegelere teşekkür etti. Oda ve borsalarla birlikte, üyelerin sıkıntılarını takip etmeye, dile getirmeye ve çözüm üretmeye devam edileceğini belirtti.

Dilekler ve kapanış gündemi ile toplantı sona erdi.

Haber: KUTSO Basın