Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası’nı (KUTSO) ziyaret etti.

Ziyarette, KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç, Meclis Başkanlık divanı, TOBB Kütahya Genç Girişimciler Kurulu (GGK) Başkanı, Yönetim Kurulu Üyeleri ile TOBB Kütahya Oda/Borsa Akademik Danışmanı hazır bulundu.

TOBB M.Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB çalışmalarına dair bilgi paylaşarak, KUTSO’nun faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Katılımcılardan, talepleri, sorunları ve önerileri dinledi. TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer Zeydan ile Suat Selim Kandemir’in de eşlik ettiği ziyarette, üyelerin pandemi sürecinde yaşadığı sıkıntılar da ele alındı.

KUTSO heyeti ile KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç, üyelerin yaşadığı ekonomik sıkıntılar, pandemi sebebiyle karşılaştıkları sorunlar, kısa çalışma ödeneği, nefes kredisi ve KGF işlemleri gibi finansman kaynaklarına ilişkin hususlarda, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na bilgi sunarak, talepleri iletti ve destek istedi.

KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç, Kütahya Altıntaş Zafer Organize Sanayi Bölgesi hakkında bilgi sunarak, yatırımcıların yönlendirilmesi talebinde bulundu. Özotraç, TOBB öncülüğünde başlatılan ve Kütahya Organize Sanayi Bölgesinde yapımı devam eden meslek lisesine ilişkin de bilgi vererek, staj ve iş garantili, yüksek kalitede bir eğitimin hedeflendiğini, iş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikli istihdamın oluşturulması amacıyla çalışmaların sürdürüleceğini belirtti.
Ayrıca, Kütahya’da lojistik merkezi kurulması, TOBB ETÜ Teknoloji Fakültesi’nin açılması, Zafer OSB’nin yeşil OSB olabilmesi, kısa çalışma ödeneğinin uzatılması gibi konulardaki talepleri sundu. Pandemi sürecinde eğitim, sağlık, finans gibi sektörlerin öne çıkan sorunları da KUTSO heyeti tarafından dile getirilerek, çözümüne yönelik destek istendi.

Özotraç, çatısı altında bulunan oda ve borsalara önderliğinden ve desteklerinden dolayı TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ederek, ilimizi ziyaretinden büyük memnuniyet duyulduğunu ifade etti.

TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, pandemi sürecine rağmen, sanayinin büyüme kaydettiğini, ihracatın arttığını, bu sene ihracatın 200 milyar doları aşmasının öngörüldüğünü söyledi. Yeşil Mutabakat’ın ülkemiz için çok önemli olduğunu belirterek, iklim değişikliğiyle mücadele, sera gazı emisyonlarının azaltılması, yenilenebilir enerji kullanımı gibi başlıklar başta olmak üzere, çevresel ve sosyal sürdürülebilirlik konularına hassasiyet gösteren Avrupa Yeşil Mutabakatı (European Green Deal) kapsamında, işletmelerin, özellikle sanayinin, bu hususları karşılayacak şekilde üretime yönelmeleri gerektiğini vurguladı. Bu alanda, ticaret ve sanayi odalarından gerekli hassasiyeti göstererek çalışma yapmalarının beklendiğini ifade etti.

Günün anısına hatıra fotoğrafı çekilmesi ve hediye takdimi ile program sona erdi.

Haber: KUTSO Basın