7326 Sayılı Yapılandırma Kanunu Tanıtım Hk.

T.C. Kütahya Valiliği, Defterdarlık Gelir Müdürlüğünden Odamıza gönderilen yazıda;

Yeni Yapılandırma Kanunu olan 7326 sayılı Kanundan yararlanmak için başvuru süresi 31.08.2021 tarihinde son bulacaktır.

Üyelerimizin kapsama giren vergi ve ceza borcunu öğrenmek, taksitle ödeme yapabilmek, matrah ve vergi artırımı ile işletme kayıtlarının düzeltilmesi gibi imkanlardan yararlanmak için bağlı oldukları vergi dairelerine şahsen yada posta yoluyla veya Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi üzerinden başvurmaları gerekmektedir.

Öte yandan, Covid-19 pandemi koşulları nedeniyle, söz konusu başvuruların Gelir İdaresi Başkanlığı www.gib.gov.tr internet adresinden ve ödemelerin de aynı inrternet adresi ya da internet bankacılığı üzerinden yapılması hem çalışanların hem de mükelleflerin sağlığı açısından önem arz etmektedir.

Üyelerinizin konudan haberdar olması ve kanunla elde edilecek avantajlardan faydalanılması hususu bildirilmekte olup, konuyu bilgi ve değerlendirmenize sunarız.