AFGANİSTAN’DAN İŞ BİRLİĞİ TEKLİFİ

Afganistan İstanbul Başkonsolosluğu Ticaret Ateşeliğinin talebi üzerine, Ticaret Ateşesi Asadullah Azadani ile Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç, çevrimiçi toplantıda görüştü.

Tanışmak ve iş birliği oluşturmak üzere yapılan görüşmede, Türkiye-Afganistan arasında ticari ilişkiler kurulması yönünde istişare yapıldı.

KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç, Kütahya’nın ticaret ve sanayisi, öne çıkan sektörler, ihracatı yapılan ürünler, ildeki organize sanayi bölgeleri, yatırım ortamları, coğrafi konum avantajı gibi konularda bilgi paylaşarak, Afganistan’ın ithal ettiği ürünlere ilişkin ayrıntılı bilginin KUTSO’ya gönderilmesini istedi.

Afganistan İstanbul Başkonsolosluğu Ticaret Ateşesi Asadullah Azadani ise ticaret ve sanayi odalarının, iş dünyasının en önemli temsilcisi olduğundan bahisle, ülkenin ticareti ve ekonomik durumu hakkında bilgi paylaştı. Doğal kaynaklar, öne çıkan ihraç ürünleri, madencilik sektörüne ilişkin projelerden söz ederek, Kütahya’da üretilen ürünlerin pazarlamasının ateşelik aracılığıyla ülkesinde yapılabileceğini belirtti. Ülkesindeki yatırım fırsatlarına dair projeleri, üyelerle paylaşmak üzere KUTSO’ya iletmek istediklerini, karşılıklı ticaret imkanlarına yönelik iş birliğinin arzu edildiğini belirtti. İki ülke arasındaki iş fırsatları hakkında önerilerini dile getirerek, görüşmeden memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Haber: KUTSO Basın